‘Σταθερότητα’ απόψεων! Το BBC ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία

Το σκέφτηκε κι άλλαξε γνώμη. Έτσι θα αλλάξουν γνώμη και μετά τη διακοπή του ρωσικού αερίου, αφού πεθάνουμε όλοι από το κρύο;

Το βρετανικό BBC ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία των αγγλόφωνων υπηρεσιών του στη Ρωσία, μετά την προσωρινή αναστολή τους για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της νέας αυστηρής νομοθεσίας που εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Του πήρε λίγο να τις αξιολογήσει όπως φαίνεται.

Την Παρασκευή το BBC ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στη Ρωσία αφότου η ρωσική βουλή ενέκρινε νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον κριθεί ένοχος για σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Εξετάσαμε τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη της μετάδοσης ειδήσεων από το έδαφος της Ρωσίας. Έπειτα από προσεκτική διαβούλευση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μετάδοση ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα από τη Ρωσία, από σήμερα το βράδυ (Τρίτη 8 Μαρτίου)», αναφέρει το BBC σε σχετική ανακοίνωση.

Το BBC διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τη μετάδοση των εξελίξεων «ανεξάρτητα και αμερόληπτα» σύμφωνα με τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια του προσωπικού του στη Ρωσία παραμένει η πρωταρχική του προτεραιότητα.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί