Ο παγκόσμιος κομμουνισμός «αποκαλύπτεται»! Μετά το ΔΝΤ ο ΟΗΕ θέλει να τα αρπάξει από όσους έχουν ακόμα, vid

Σύμπνοια ΟΗΕ και ΔΝΤ για την φτωχοποίηση του πλανήτη.

Μετά την κομμουνιστική πρόταση του ΔΝΤ για την οποία σας ενημέρωσε το el.gr και με την οποία θέλουν οι υψηλά αμειβόμενοι και οι εταιρείες που δεν γονάτισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, να πληρώσουν επιπλέον φόρους, για να δείξουν την… αλληλεγγύη τους σε αυτούς που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα (σ.σ. στην ουσία θέλουν να τα αρπάξουν από αυτούς που έχουν ακόμα χρήματα και όχι να βοηθήσουν τους αδύναμους), έρχεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προτείνει το ίδιο.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε σήμερα τις κυβερνήσεις να σκεφτούν το ενδεχόμενο να επιβάλουν έναν «φόρο αλληλεγγύης ή περιουσίας» στους πλούσιους, που έβγαλαν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια μείωσης της ακραίας ανισότητας.

«Πρέπει να βεβαιώσουμε ότι χρήματα πηγαίνουν εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο. Οι τελευταίες αναφορές λένε ότι υπήρξε μια αύξηση ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις περιουσίες των πλουσιότερων του πλανήτη τον περασμένο χρόνο», είπε ο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον ΟΗΕ με επίκεντρο τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη.

«Προτρέπω τις κυβερνήσεις να σκεφτούν την επιβολή ενός φόρου αλληλεγγύης ή περιουσίας σε εκείνους που επωφελήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να μειωθούν οι ακραίες ανισότητες», επισήμανε.

Ο Γκουτέρες επανέλαβε ότι η Ομάδα των 20 πλουσιότερων κρατών (G20) και οι μεγάλες αναδυόμενες δυνάμεις θα πρέπει να παρατείνουν την αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους το 2022 και να την επεκτείνουν προκειμένου να βοηθήσουν τόσο τις αναπτυσσόμενες όσο και τις μεσαίου εισοδήματος οικονομίες να ανακάμψουν από την πανδημία.

«Όμως, πρέπει να πάμε πέραν της ελάφρυνσης του χρέους», σημείωσε ο Γκουτέρες,

«Χρειαζόμαστε επειγόντως να ενισχύσουμε τη διεθνή αρχιτεκτονική χρέους με στόχο να βάλουμε τέλος στους φονικούς κύκλους των κυμάτων χρέους, τις διεθνείς κρίσεις χρέους και τις χαμένες δεκαετίες».

Δηλαδή τι να φέρει αυτή η νέα αρχιτεκτονική, αν όχι την Μεγάλη Επανεκκίνηση και στην οικονομία για την οποία το el.gr σας έχει ήδη ενημερώσει ΕΔΩ, για την επίτευξη της ισότητας προς τα κάτω με την εφαρμογή συστήματος παγκόσμιου κομμουνισμού, όπου κάνεις δε θα διαφέρει, ούτε θα ξεφεύγει από την επιβαλλόμενη νόρμα.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση τα εμβόλια κατά της Covid-19 να γίνουν διαθέσιμα σε όλες τις χώρες και ζήτησε περισσότερα χρήματα για την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος COVAX.

«Το να προωθήσουμε μια ισότιμη παγκόσμια απάντηση και ανάκαμψη από την πανδημία αποτελεί μια δοκιμασία για την πολυμέρεια. Μέχρι στιγμής, έχουμε αποτύχει σε αυτήν τη δοκιμασία. Οι προσπάθειες εμβολιασμού είναι ένα παράδειγμα», τόνισε.

Όχι στην διαφορετική προσέγγιση από τα κράτη στην επιλογή πρακτικών οικονομικής επιβίωσης. Καμιά διαφυγή από το σχέδιο που αυτοί ετοιμάζουν.

«Μόλις 10 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν το περίπου 75% των εμβολιασμών παγκοσμίως».

Δείτε τι έχει προτείνει το ΔΝΤ:

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί