Στα χνάρια του Bill Gates, 140 προσωπικότητες ζητούν από τις κυβερνήσεις εμβόλιο διαθέσιμο για όλους εδώ και τώρα

Περισσότερες από 140 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν,

απαίτησαν σήμερα τα μελλοντικά εμβόλια και οι θεραπείες εναντίον του κορονοϊού να παρέχονται «δωρεάν σε όλους».

Με ανοικτή επιστολή που δημοσιοποιείται μέσω διαδικτύου, οι προσωπικότητες αυτές, στις οποίες περιλαμβάνονται πολλοί ειδικοί και πρώην πολιτικοί ηγέτες και επικεφαλής οργανισμών, υπογραμμίζουν πως η ανακάλυψη ενός εμβολίου «είναι η καλύτερη ελπίδα μας προκειμένου να τεθεί τέρμα σε αυτή την επώδυνη παγκόσμια πανδημία».

Ζητούν από τους υπουργούς Υγείας που αναμένεται να συναντηθούν –μέσω τηλεδιάσκεψης– την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη κατά την Παγκόσμια Διάσκεψη Υγείας, την ετήσια σύνοδο των κρατών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «να προσχωρήσουν επειγόντως στην αναζήτηση ενός εμβολίου για όλους κατά της ασθένειας αυτής».

«Όταν αναπτυχθεί ένα σίγουρο και αποτελεσματικό εμβόλιο, θα πρέπει να παραχθεί γρήγορα σε μεγάλη κλίμακα και να τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων, σε όλες τις χώρες. Το ίδιο και όλες οι θεραπείες, τα διαγνωστικά τεστ και άλλες τεχνολογίες» κατά του νέου κορονοϊού, γράφουν.

Καλούν επίσης για τη δημιουργία μιας «παγκόσμιας συμφωνίας για τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ και τις θεραπείες της Covid-19» που δοκιμάζονται υπό τη διεύθυνση του ΠΟΥ.

«Δεν είναι η στιγμή να ευνοηθούν τα συμφέροντα των πιο πλούσιων επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, σε βάρος της παγκόσμιας αναγκαιότητας να σωθούν ζωές ούτε να αφεθεί αυτό το σημαντικό και ηθικό καθήκον στις δυνάμεις της αγοράς», προσθέτουν.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μονοπώλια, έναν χυδαίο ανταγωνισμό και έναν μυωπικό εθνικισμό να ορθώσουν εμπόδια σε αυτή την πρόσβαση στην υγεία», συνεχίζουν.

(ΦΩΤΟ:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί