• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγνιστές Κινέζους «δημοσιογράφους» προκαλεί σάλο στη Μ.Βρετανία

Υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγνιστές Κινέζους «δημοσιογράφους» προκαλεί σάλο στη Μ.Βρετανία

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας Telegraph πως τρείς Κινέζοι απελάθηκαν πέρυσι γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που φαίνονταν. Ήταν κατάσκοποι!

Η αποκάλυψη της Telegraph έγινε χθες (04.02.2021) Πέμπτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρυσι οι αρχές στη Βρετανία απέλασαν τρεις Κινέζους που ενώ βρίσκονταν στη χώρα με δημοσιογραφικές βίζες, τελικά ήταν… κατάσκοποι.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο υποστήριξε ότι τρεις αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών του κινεζικού υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας παρίσταναν τους δημοσιογράφους κινεζικών πρακτορείων ειδήσεων και δρούσαν στη Βρετανία.

«Οι πραγματικές ταυτότητές τους αποκαλύφθηκαν από την MI5 και κατόπιν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κίνα», πρόσθεσε η Telegraph. Η MI5 (σ.σ. Military Intelligence/Section Five, ιστορική ονομασία της σημερινής Security Service) είναι η βρετανική αντικατασκοπεία.

Εξάλλου χθες Πέμπτη το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου επικαλούμενο το συμπέρασμά του ότι το περιεχόμενο και η γραμμή του ορίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.