• Αρχική
 • Άρθρα
 • ΒΟΜΒΑ: Οι παγκοσμιοποιητές ξεπερνούν κάθε όριο- Αυτό που ετοιμάζoυν ΔΕΝ το βάζει ο νους σας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΟΜΒΑ: Οι παγκοσμιοποιητές ξεπερνούν κάθε όριο- Αυτό που ετοιμάζoυν ΔΕΝ το βάζει ο νους σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που πολλοί κάνουν τις...διακοπές τους...κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν κάτι απόλυτα εφιαλτικό.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Ζούμε πλέον στην εποχή, που η Νέα Τάξη των Πραγμάτων, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Και γιατί να το κάνει, τη στιγμή που αφενός μεν, η πλειοψηφία των ανθρώπων ζει «αμέριμνα», χωρίς να νοιάζεται αλλά και να προβληματίζεται για όσα συμβαίνουν γύρω της, αφετέρου δε, οι λίγοι που μπορούν να δουν τι συμβαίνει, δεν έχουν καμία δύναμη να το αποτρέψουν.

Ωστόσο επειδή η γνώση είναι δύναμη, πρέπει να ξέρουμε τι σχεδιάζεται χωρίς εμάς για εμάς.

Όπως γνωρίζετε, σταδιακά ανατέλλει η «εποχή» του Διαδικτύου των Πραγμάτων, στην οποία, σταδιακά, όλες οι μηχανές και τα αντικείμενα, τόσο τα σταθερά όσο και τα κινούμενα, θα είναι «έξυπνα» και θα επικοινωνούν μεταξύ τους πίσω από την πλάτη των ανθρώπων.

Έχετε διαβάσει σε πολλά άρθρα μας επίσης, για την εξέλιξη αλλά και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάπτυξης των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), τους δυο βασικούς τεχνολογικούς πυλώνες, που θα κάνουν το λεγόμενο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», πραγματικότητα.

Ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί για αυτό που θα ακολουθήσει μετά από αυτό. Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, προέρχονται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και φαίνονται βγαλμένα από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Διαβάστε λοιπόν με προσοχή, τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από μερικούς επιστήμονες ετοιμάζεται κάτι πολύ τολμηρό, που το ονομάζουν «Το Διαδίκτυο των Σκέψεων». Μια εποχή, όπου θα υπάρχουν διεπαφές ανθρωπίνου εγκεφάλου με διάφορα υπολογιστικά «σύννεφα» πληροφοριών (human brain/cloud interfaces).

Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους –μέσω της σκέψης και μόνοάμεση πρόσβαση, τόσο στις σκέψεις των άλλων, όσο και στον τεράστιο όγκο δεδομένων των μηχανών. Θα αλλάξει ο κόσμος όλος.

Φανταστείτε ένα μέλλον, όπου ο καθένας θα μπορεί με το μυαλό του να έρχεται σε προσωπική επαφή με όλη τη γνώση του κόσμου – τουλάχιστον όση θα βρίσκεται αποθηκευμένη σε ψηφιακή μορφή.

Θα αρκεί να σκέπτεται κάτι ή να θέτει ένα ερώτημα με τη σκέψη του και η απάντηση θα έρχεται αμέσως μέσα στο μυαλό του και όχι σε κάποια οθόνη, όπως σήμερα που πρέπει μέσω κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής να θέτει το ερώτημα στη μηχανή αναζήτησης της Google. Οι τηλεπικοινωνίες, η εκπαίδευση, η εργασία, ο ίδιος ο κόσμος όπως τον ξέρουμε σήμερα, θα μεταμορφωθεί ριζικά με μια τέτοια τεχνολογία.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών (από ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία και Αυστραλία), με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, παρουσίασε το όραμα της στο περιοδικό “Frontiers in Neuroscience” (Σύνορα στη Νευροεπιστήμη), προβλέποντας ότι είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα μέσα στον 21ο αιώνα, χάρη στην εκθετική πρόοδο σε πολλά πεδία, όπως η νανοτεχνολογία, η νανοϊατρική, η τεχνητή νοημοσύνη και η επιστήμη των υπολογιστών.

Είναι θέμα χρόνου, όπως λένε, να συνδεθούν σε πραγματικό χρόνο. τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα με τα τεράστια δίκτυα του υπολογιστικού σύννεφου.

Το όραμα μιας τέτοιας διεπαφής εγκεφάλου-σύννεφου, είχε αρχικά ο φουτουριστής μηχανικός και συγγραφέας Ρέι Κουρτσγουέιλ, ο οποίος πρότεινε ότι νευρωνικά νανορομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν το βιολογικό νεοφλοιό του ανθρωπίνου εγκεφάλου με το συνθετικό «νεοφλοιό» του υπολογιστικού σύννεφου. Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε, θα είναι δυνατός ο άμεσος έλεγχος των σημάτων από και προς τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Ο ερευνητής δρ Ρόμπερτ Φρέιτας του Ινστιτούτου Μοριακής Παραγωγής στην Καλιφόρνια πιστεύει ότι «τέτοιες συσκευές νανορομπότ θα κυκλοφορούν μέσα στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, θα διασχίζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και θα αυτοεγκαθίστανται ανάμεσα ή μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Στη συνέχεια θα μεταδίδουν ασύρματα κωδικοποιημένες πληροφορίες προς και από ένα δίκτυο υπερυπολογιστών συνδεδεμένων στο «σύννεφο», επιτυγχάνοντας έτσι σε πραγματικό χρόνο την παρακολούθηση του εγκεφάλου και την άντληση δεδομένων».

Αν και ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία τύπου «Μάτριξ», είναι γιατί όντως θυμίζει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι θα μπορούν να «ανεβάζουν» πληροφορίες στο Δίκτυο και να «κατεβάζουν» ό,τι θέλουν από αυτόκαι όλα αυτά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

«Ένα ανθρώπινο σύστημα διεπαφής εγκεφάλου-νέφους μέσω νευρωνανορομποτικής θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλη τη συσσωρευμένη ανθρώπινη γνώση που βρίσκεται στο «σύννεφο», πράγμα που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις ανθρώπινες ικανότητες μάθησης και νοημοσύνης», σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Νούνο Μάρτινς του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ.

Το επόμενο λογικό βήμα θα είναι η δημιουργία ενός ενιαίου παγκόσμιου υπερ-εγκεφάλου, που θα διασυνδέει τα επιμέρους δίκτυα των εγκεφάλων και των «έξυπνων» μηχανών.

Όταν αυτό γίνει, τότε η ατομική ανθρώπινη σκέψη θα έχει μετατραπεί σε συλλογική.

Το ανθρώπινο μυαλό δεν θα είναι πια μια «ατομική φυλακή» ή ένα ατομικό καταφύγιο, με ό,τι καλό ή κακό μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο προς το παρόν, ένα πειραματικό σύστημα ανθρώπινου εγκεφαλικού δικτύου (BrainNet) έχει ήδη δοκιμασθεί, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της σκέψης και του «σύννεφου» ανάμεσα σε ατομικούς εγκεφάλους.

«Με την ανάπτυξη της νευρωνανορομποτικής τεχνολογίας, οραματιζόμαστε τη μελλοντική δημιουργία υπερ-εγκεφάλων που θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε πραγματικό χρόνο τις σκέψεις και τη νοητική δύναμη του οποιουδήποτε αριθμού ανθρώπων και μηχανών.

Αυτή η διαμοιρασμένη γνωστική λειτουργία θα φέρει επανάσταση στη δημοκρατία, θα βελτιώσει την ενσυναίσθηση και τελικά θα ενοποιήσει πολιτισμικά τις διαφορετικές ανθρώπινες ομάδες σε μια αληθινά παγκόσμια κοινωνία», ανέφερε ο Μάρτινς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διεθνούς επιστημονικής ομάδας, ήδη οι σημερινοί υπερυπολογιστές διαθέτουν ταχύτητες επεξεργασίας ικανές να διαχειριστούν τους αναγκαίους τεράστιους όγκους νευρωνικών και ψηφιακών δεδομένων, πολύ περισσότερο που κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνιση τους ολοένα ισχυρότεροι υπερυπολογιστές.

Η μεταφορά νευρωνικών (εγκεφαλικών) δεδομένων από και προς τους υπερυπολογιστές στο «σύννεφο» πιθανότατα θα αποτελέσει μεγαλύτερη δυσκολία, με αυξημένο κίνδυνο για «μποτιλιάρισμα».

«Η πρόκληση αφορά όχι μόνο να βρεθεί το εύρος ζώνης για μια τέτοια παγκόσμια μεταφορά δεδομένων, αλλά επίσης να καταστεί εφικτή η ανταλλαγή δεδομένων με τους νευρώνες μέσω μικροσκοπικών συσκευών ενσωματωμένων βαθιά μέσα στον εγκέφαλο», δήλωσε ο Μάρτινς.

Μια λύση που προτείνουν οι ερευνητές, είναι η χρήση μαγνητοηλεκτρικών σωματιδίων που θα ενισχύουν αποτελεσματικά την επικοινωνία ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα (τους νευρώνες) και το υπολογιστικό «σύννεφο». Αυτά τα νανοσωματίδια έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ζωντανά ποντίκια για να ‘ζευγαρωθούν’ εξωτερικά μαγνητικά πεδία με νευρωνικά ηλεκτρικά πεδία, έτσι ώστε η ενίσχυση των μαγνητικών σημάτων να οδηγεί σε τροποποίηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας των νευρώνων.

Ο Μάρτινς πιστεύει ότι «αυτό μπορεί να δουλέψει και αντίστροφα: τα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από τους νευρώνες και τα νανορομπότ, θα μπορούν να ενισχυθούν μέσω των μαγνητοηλεκτρικών σωματιδίων, πράγμα που θα επιτρέψει την ανίχνευση των σημάτων έξω από το κρανίο».

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημιουργία διεπαφών ανθρωπίνου εγκεφάλου-υπολογιστικού σύννεφου, θα είναι το με ποιο τρόπο αυτά τα νανοσωματίδια και τα νανορομπότ θα εισαχθούν με ασφάλεια στον εγκέφαλο μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Οι ερευνητές δήλωσαν πάντως αισιόδοξοι ότι, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, «ένα Διαδίκτυο των Σκέψεων θα έχει γίνει πραγματικότητα έως το τέλος του αιώνα μας».

Επομένως, όπως έχει πληροφορήσει προ πολλού o Δημοσθένης Λιακόπουλος και το EL.gr, θα δοθούν ειδικά εμφυτεύματα μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν όσα διαβάσατε παραπάνω (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Συμμετέχοντας κανείς σε αυτό, θα εκθέτει τον εαυτό του ανεπανόρθωτα, καθώς όπως τώρα ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο μπορεί να προσβληθεί από έναν ιό, το ίδιο θα γίνεται και τότε, σε ένα επίπεδο ασφαλώς πιο εφιαλτικό, αφού ο «υπολογιστής» που θα χτυπάει ο ιός, θα είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος κάποιου.

Μπορεί επίσης η ιδέα του να «κατεβάζεις» πληροφορίες απευθείας στον εγκέφαλο να φαίνεται συναρπαστική, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ότι μπορεί να διαβάσει, μπορεί και να γράψει.

Μιλάμε επομένως όχι μόνο για το τέλος της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, αλλά και για κάτι απόλυτα επικίνδυνο, που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις συνέπειες που θα έχει η συμμετοχή του σε αυτό.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις συνέπειες της χρήσης αυτής της φουτουριστικής καινοτομίας.

Συνοψίζοντας, τα όσα αναφέραμε παραπάνω, αφενός μεν τεκμηριώνονται από επιστημονικές πηγές, αφετέρου δε, μας επιβεβαιώνουν μεταξύ των άλλων στο ότι όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι παγκοσμιοποιητές ετοιμάζονται να δώσουν:

 1. Το μικροτσίπ/βιοτσίπ, το οποίο είναι σε θέση να αποτελέσει μέσο ψηφιακών συναλλαγών αλλά και σημείο αναγνώρισης του πολίτη από το παγκόσμιο Κράτος.
 2. Τα εμφυτεύματα που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων (διαβάστε ΕΔΩ).
 3. Την δικτύωση του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο σε στυλ Μάτριξ με δυνατότητες ακόμα και συμμετοχής σε μία εικονική πραγματικότητα, σε ένα ιντερνέτ σκέψεων,  ίσως μάλιστα σε έναν… δικό του κόσμο.

Τα τρία αυτά «βήματα», θα αποτελούν την «προϋπόθεση» για να συμμετέχει κάποιος στην παγκόσμια φουτουριστική κοινωνία, έχοντας όμως ταυτόχρονα επιλέξει να υποταχθεί ολοκληρωτικά στην παγκόσμια εξουσία της Νέας Τάξης των Πραγμάτων.

(φώτο: Pexels)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •