• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τρέχει» το ψηφιακό κράτος! 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού σε 24 ώρες!

«Τρέχει» το ψηφιακό κράτος! 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού σε 24 ώρες!

Έχουν «ψηφιακή σφραγίδα»...

Περίπου 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εκδοθεί ψηφιακά, μόλις μια μέρα μετά την λειτουργία της πλατφόρμας μέσω του gov.gr!!!

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Πιερρακάκης «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα».

Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, παρουσίασε με ανάρτηση του στο twitter το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε:

«Σας παρουσιάζω το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ελλάδας: 1 / πλήρως ψηφιακό με μοναδικό κωδικό QR στην επάνω δεξιά γωνία που μπορεί να σαρωθεί, 2 / δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά μάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για ταξίδια, εάν συμφωνούν και οι χώρες. Ανυπομονώ να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!»

Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με όλη την διαδικασία του εμβολιασμού, από το αρχικό της στάδιο, τον τρόπο δηλαδή των ραντεβού, μέχρι και το τελικό, όπως η έκδοση της βεβαίωσης.

Τις καινοτομίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε διεθνές επίπεδο, έχει επισημάνει ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στον τρόπο διαδικασίας του εμβολιασμού, ο οποίος γίνεται, είτε μέσω ψηφιακών καναλιών, το emvolio.gov.gr, ή την άυλη συνταγογράφηση, είτε μέσω φυσικών καναλιών, όπως την παρουσία σε φαρμακεία ή ΚΕΠ, ενώ από χθες προστέθηκε και η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της πανδημίας, είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, είτε από Δευτέρα, μέσω ΚΕΠ, κατόπιν ραντεβού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «ηθελημένα επιλέξαμε να μην χρησιμοποιήσουμε τηλεφωνικό κέντρο, γιατί διαγνώσαμε ότι ο όγκος της ζήτησης θα είναι πολύ μεγαλύτερος από την κλίμακα της προσφοράς».