Το μάθανε όλοι – Τι ξεκίνησε στα Εξάρχεια (Βίντεο)

Εχθές η αστυνομία «μπούκαρε» σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια.

Μέσα σε αυτά η κατάσταση που επικρατεί είναι τριτοκοσμική. Στα περισσότερα υπήρχαν μετανάστες με μικρά παιδιά.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ιδιοκτήτρια, η κατάσταση είναι κακή, αφού υπάρχουν κατεστραμμένοι τοίχοι αλλά και χωρίσματα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: « Έχουν γκρεμίσει, έχουν χτίσει, έχουν βάλει σιδερένια πόρτα επάνω στην ταράτσα για να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, ένα κτίριο αγνώριστο. Έχουν γράψει τους τοίχους, έχουν κάνει χωρίσματα μέσα».

Δείτε το ρεπορτάζ του Open:

Είναι θετικό το ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να επανέλθει η κανονικότητα στα Εξάρχεια. Στα ΜΜΕ όμως, ακούσαμε κάτι που μόνο αρνητικό μπορούμε να χαρακτηρίσουμε. Ειπώθηκε ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους των Εξαρχείων, πρέπει να είναι….μόνιμη.

Το ίδιο ζητάνε και για άλλες περιοχές της Αθήνας και φυσικά ο καθένας θα σκεφτεί:

Από το «χτύπημα» της ανομίας θα πάμε στο άλλο άκρο, που είναι αυτό της αστυνομοκρατίας;

Η πραγματικότητα: Η όποια αστυνομία του όποιου Κράτους, πάντα έχει καλύτερο εξοπλισμό και οργάνωση από οποιαδήποτε παράνομη ομάδα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν, τόσα χρόνια να βλέπουμε αναρχικούς να τα «σπάνε» αλλά να μην γίνεται τίποτα; Κάποιος το επέτρεψε αυτό να γίνει.

Ευτυχώς, η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει καλά δείγματα γραφής στον τομέα της ασφάλειας, αλλά:

Να μην πάμε στο άλλο άκρο. Η αστυνομοκρατία δεν θα κάνει καλό. Όλοι θα προτιμούσαμε να γίνουν στοχευμένες και ξαφνικές επιχειρήσεις για να παταχθεί το έγκλημα, «μια και καλή» ώστε μετά να μην υπάρχει η ανάγκη, να υπάρχει παντού αστυνομία.

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •