• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην Ρωσία θα επιστρέψει η Γιούλια Σκριπάλ σύμφωνα με την ξαδέλφη της

Στην Ρωσία θα επιστρέψει η Γιούλια Σκριπάλ σύμφωνα με την ξαδέλφη της

Η κόρη του Σεργκέι Σκριπάλ φέρεται να είπε στην ξαδέλφη της ότι προτίθεται να επιστρέψει στη Ρωσία

όταν βελτιωθεί η υγεία του πατέρα της που παραμένει διασωληνωμένος.

Στη Ρωσία πρόκειται να επιστρέψει η Γιούλια Σκριπάλ, η οποία φέρεται να δηλητηριάστηκε μαζί με τον πατέρα της Σεργκέι στη βρετανική πόλη Σάλτσμπουρι τον περασμένο Μάρτιο.

Η ξαδέλφη της Γιούλια, Βικτόρια Σκριπάλ δήλωσε ότι η η ξαδέλφη της θα επιστρέψει στη Ρωσία όταν βελτιωθεί η υγεία του πατέρα της, μιλώντας στο Sputnik.

«(Η Γιούλια) είπε ότι τα πηγαίνει καλά και ότι ήδη έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θα επιστρέψει στην πατρίδα της όταν ο πατέρας της γινει καλύτερα», δήλωσε η Βικτόρια Σκριπάλ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία γνωστοποιήθηκε η παραπάνω πληροφορία έγινε την περασμένη Τρίτη, όταν η μητέρα του Σεργκέι Σκριπάλ γιόρταζε τα 90στά της γενέθλια.

«Ήταν πολύ χαρούμενη που έμαθε ότι ο Σεργκέι είναι καλά», τόνισε η Βικτόρια Σκριπάλ, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την Γιούλια, ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει διασωληνωμένος.

Στις 4 Μαρτίου, οι Σεργκέι και Γιούλια Σκριπάλ βρέθηκαν αναίσθητοι στο παγκάκι ενός εμπορικού κέντρου στο Σάλτσμπουρι της Βρετανίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του κατηγορούν τη Μόσχα ότι είχε ενορχηστρώσει την επίθεση. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε ο νευροτοξικό παράγοντα Α234, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει αποδείξεις.

Από την πλευρά τους οι ρωσικές αρχές αρνούνται τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζουν αβάσιμες.

Από Sputnik