Σουπερμάρκετ και κορωνοϊός;;; Ιδού η λύση –ΒΙΝΤΕΟ

Όλα «τρέχουν» με σταθερούς ρυθμούς…

Εργασία χωρίς εργαζόμενους;;;

Ένα μέλλον που στον κλάδο των σούπερ μάρκετ –αλλά και αλλού- δείχνει να είναι πια πραγματικότητα.

Ήδη μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν αναπτύξει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που το επιτρέπουν. Η αρχή φαίνεται να γίνεται στα  σούπερ μάρκετ χωρίς υπαλλήλους του Amazon ενώ ακολουθούν και άλλες μεγάλες εταιρείες, ειδικά τώρα που ο κορωνοίός δεν επιτρέπει τον… συνωστισμό.

Όλα δείχνουν πως η εποχή που θα μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα ψωνίζεις και θα φεύγεις χωρίς να περάσεις από ταμείο δεν είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε.

Γιατί όχι με ένα ψηφιακό πορτοφόλι, με το οποίο οι αγορές θα γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, καθώς από τα μετρητά, σύμφωνα με «ειδικούς» μπορεί να κολλήσεις τον ιό.

Κάμερες θα παρακολουθούν την ώρα που ψωνίζουμε με «έξυπνα» καλάθια, αισθητήρες θα καταγράφουν αυτόματα ποια προϊόντα έχουμε πάρει από το ράφι, ώστε να χρεωνόμαστε αυτόματα και να πληρώνουμε μετά με ψηφιακές μονάδες.

Μάλιστα η AMAZON δημιούργησε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ που αναγνωρίζει τι προϊόντα παίρνει από τα ράφια ο πελάτης κι αυτομάτως λαμβάνει την πληρωμή, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να περάσει από το ταμείο, κάτι που σημαίνει: δεν χρειάζονται ταμίες.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια! Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους: