• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σημαντικό νέο: Εξελιγμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σημαντικό νέο: Εξελιγμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η γνωστότερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο είναι η google και οι αλλαγές που φέρνει μαζί με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι δομικές.

Πλέον, η Google καταλαβαίνει ευκολότερα τις αναζητήσεις μας. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν γράψει μια ανολοκλήρωτη φράση στην αναζήτηση. Ακριβώς από κάτω βγαίνει η σωστή φράση, την κλικάρουμε και βλέπουμε το περιεχόμενο που ψάχναμε. Αυτή η δυνατότητα έχει βελτιωθεί αισθητά.

Με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης ή A.I στα αγγλικά, η εξέλιξη αγγίζει πολλούς τομείς αν όχι όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηχανές αναζήτησης διορθώνουν τα ορθογραφικά αλλά και τα εκφραστικά μας λάθη και μέσα από έναν συνδυασμό αλγορίθμων, βρίσκουν αυτό που θέλουμε, αρκεί βέβαια να πληκτρολογήσουμε κάποιες λέξεις.

Το σύστημα BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) που ανέπτυξε η Google, μπορεί να καταλάβει τι προσπαθεί να αναζητήσει ο χρήστης ακόμα και αν (ο χρήστης) δεν γράψει λεπτομέρειες.

Η τεχνολογία προχωράει με “ταχύτητα φωτός” και οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που “τους δίνει”. Πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη όμως, που “λέει” ότι η αυτοματοποίηση φέρνει και ένα σημαντικό μειονέκτημα: Οι άνθρωποι πλέον σκέφτονται λιγότερο, αφού τα “συστήματα” σκέφτονται για αυτόν.

Photo:pexels