• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε REAL TIME: Αυτό θα έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πάνω τους οι αστυνομικοί στην Ελλάδα

Σε REAL TIME: Αυτό θα έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πάνω τους οι αστυνομικοί στην Ελλάδα

kameres_astynomikoi
Απότομες αλλαγές στις ζωές μας…

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ στην ομάδα ΔΡΑΣΗ και στα ΜΑΤ θα φέρουν πλέον κάμερες, οι οποίες θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα online στο κέντρο επιχειρήσεων.

Οι κάμερες αυτές θα είναι υποχρεωτικές.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για την νομοθετική ρύθμιση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στόχος των Αρχών είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες να έχουν τοποθετηθεί και να λειτουργούν κανονικά σε μία νέα Ελλάδα του Μεγάλου Αδελφού σε real time.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν οι Αρχές, ότι θα υπάρχει σαφή εικόνα ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο για τον τρόπο που λειτουργούν οι αστυνομικοί αλλά και για την πραγματική εικόνα ενός περιστατικού που έχουν κληθεί να διαχειριστούν.

Τι θα γίνει όμως αν αργότερα αυτοί που πάρουν την εξουσία και δίνουν τις εντολές δεν έχουν «αγαθές προθέσεις»;

Οι μικροκάμερες θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων και ειδική ομάδα ήδη καταρτίζει τον κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάμερες θα φορούν όλοι οι αστυνομικοί των ομάδων που προαναφέρθηκαν ή μόνο οι επικεφαλής τους.

Πάντως οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ότι ιδανικό θα ήταν κάμερες να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες ομάδες.

ΦΩΤΟ eurokinissi