• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Φαρσοκωμωδία οι κατηγορίες προς την Μπουτίνα

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Φαρσοκωμωδία οι κατηγορίες προς την Μπουτίνα

Στην αθωότητα της 29χρονης Ρωσίδας, Μαρίγια Μπουτίνα, η οποία κατηγορείται πως ενεργούσε ως ξένος πράκτορας, επιμένει η Μόσχα,

δια στόματος του Ρώσου πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

Ως «φαρσοκωμωδία» χαρακτήρισε τις κατηγορίες προς την Ρωσίδα Μαρίγια Μπουτίνα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερη την 29χρονη.

Ο Αντόνοφ διαμήνυσε ότι το Κρεμλίνο θα ζητήσει από τον Λευκό Οίκο να αφήσει ελεύθερη την 29χρονη και να της επιτρέψει να επιστρέψει στη Ρωσία. Χαρακτήρισε δε, την κράτηση της ως «φαρσοκωμωδία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ίδια δεν θα «λυγίσει».

«Πρόκειται για ένα είδος φαρσοκωμωδίας, ένα είδος κωμωδίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αυτό που κάνουν είναι φαρσοκωμωδία. Οι κατηγορίες είναι εντελώς παράνομες».

Ο Ρώσος διπλωμάτης κατήγγειλε, επίσης, ότι οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να «σπάσουν» την 29χρονη και επικαλέστηκε τις «προσπάθειες να εμποδίσουν τους Ρώσους διπλωμάτες να συναντήσουν την κοπέλα».

Ο ίδιος, επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «αύριο να δούμε ένα είδος ψεύτικης φωτογραφίας, στην οποία η Μπουτίνα θα συνομιλεί μαζί μου και μεθαύριο, να ισχυριστούν ότι λάμβανε οδηγίες από εμένα».

Η 29χρονη Ρωσίδα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια, καθώς κατηγορείται πως ενεργούσε ως μη διαπιστευμένη πράκτορας για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης.

Από Sputnik