• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρεβεγιόν με το Κράτος πάνω από τα κεφάλια μας – Απαγορεύσεις και όριο ατόμων στα σπίτια

Ρεβεγιόν με το Κράτος πάνω από τα κεφάλια μας – Απαγορεύσεις και όριο ατόμων στα σπίτια

xristoygenna
Θα... μετρούν πόσοι έρχονται!

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα ισχύει πραγματικά κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση, σε λίγες μέρες, αναμένεται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι και αυτές για το πως θα γίνει το άνοιγμα της οικονομίας, η οποία μαραζώνει.

Μέτρα περιορισμού της ελευθερίας πάντως θα συνεχίσουν να υφίστανται. Κάποια μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει και θεωρούνται σίγουρα και κάποια άλλα είναι υπό εξέταση, συγκεντρώνοντας αρκετές πιθανότητες για να διατηρηθούν και στις τελευταίες μέρες του έτους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…

Το σίγουρο είναι ότι η μετακίνηση εκτός νομού θα παραμείνει απαγορευμένη, προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση του πληθυσμού.

Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι ακόμα και αν ανοίξει ένα κομμάτι της εστίασης, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες δηλαδή, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι κλειστά. Δεν θα μπορούν να υποδεχθούν πελάτες.

Αυτό γιατί, κατά πάσα πιθανότητα η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 και 5:00 είναι πιθανό να παραμείνει.

Τέλος, όσον αφορά τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και στα ρεβεγιόν θα γίνει ισχυρή σύσταση να αποφευχθούν, όπως έγινε και το Πάσχα. Για αυτό το λόγο μάλιστα, αναμένεται να μπει όριο στα 9 άτομα, μάξιμουμ, ανά σπίτι.