• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώτη φορά «βιομετρικά»: Το σύστημα που θα λειτουργεί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας – Μετά θα το πάρει η υπόλοιπη Ευρώπη γράφουν τα ξένα ΜΜΕ – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη φορά «βιομετρικά»: Το σύστημα που θα λειτουργεί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας – Μετά θα το πάρει η υπόλοιπη Ευρώπη γράφουν τα ξένα ΜΜΕ – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Την τελευταία τριετία, γίνονται όλα «πρώτη φορά» στην Ελλάδα, αλλά αυτό μας «έπιασε» αδιάβαστους»...

Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά πολυπλοτισμικά, πρώτη φορά βιομετρικά!

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Όπως μεταδίδουν τουριστικά μέσα ενημέρωσης, επιβάτες που ταξιδεύουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, πραγματοποιούν ταχύτερα το ταξίδι τους μέσω του αεροδρομίου με απλή σάρωση του προσώπου τους!

Αυτό συμβαίνει στο check-in και στα σημεία ασφαλείας.

Βάσει των όσων γράφουν αγγλόφωνα και γαλλόφωνα ταξιδιωτικά σάιτ, το αεροδρόμιο Αθηνών γίνεται το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που δοκιμάζει το εν λόγω σύστημα SITA Smart Path (Έξυπνο Μονοπάτι)!!!

Με αυτό, οι επιβάτες δύνανται να χρησιμοποιήσουν την βιομετρική του προσώπου τους, δίχως να χρειάζεται να δείξουν το διαβατήριο ή την κάρτα επιβίβασης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οι επιβάτες του ελληνικού αεροδρομίου, όταν φτάνουν στο «check in», θα σκανάρουν το διαβατήριο, ενώ θα γίνεται λήψη φωτογραφία τους.

Μετά από αυτό, θα περνούν σύντομα τους ελέγχους ασφαλείας, καθώς θα αναγνωρίζονται!

Νέος Κόσμος

Η «ευκολία» άλλωστε είναι το «τυρί» για πολλά, τα οποία προωθούνται στι μέρες μας. Αλλά το ότι στο αεροδρόμιο Αθηνών θα γινόταν η αρχή βιομετρικού ελέγχου στην Ευρώπη, αυτό μας εκπλήσσει.

Η τεχνολογία του Smart Path ενσωματώνεται με τις υπάρχουσες λειτουργίες του αεροδρομίου στο «check in» και στους τερματικούς σταθμούς, ενώ μπορεί να προσαρμοσθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός αεροδρομίου και αερομεταφορέα, επιτρέποντας στο αεροδρόμιο να προσφέρει την υπηρεσία και σε άλλες εταιρίες.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο Αθηνών χρησιμοποιεί, δοκιμαστικά για αρχή, την λειτουργία Smart Path, ακολουθώντας τα αεροδρόμια του Μπρίσμπεϊν, Ντόχας, Μασκάτ, Ορλάντο, Μαϊάμι και Βοστώνης.

deplacementspros.com

 Τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να την υιοθετήσουν μέσα στο 2019.

Μετά γιατί να μην χρησιμοποιηθούν ανάλογα συστήματα παντού!

Δείτε τι μας περιμένει:

  • 136
  •  
  •  
  •  
  •  
  •