• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πικρή επιβεβαίωση: Καθημερινές συσκευές, που μπορούν να μετατραπούν σε..μικρόφωνα

Πικρή επιβεβαίωση: Καθημερινές συσκευές, που μπορούν να μετατραπούν σε..μικρόφωνα

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν την εντύπωση ότι είναι ελεύθεροι και ότι κανένας δεν τους παρακολουθεί, αν δεν υπάρχει λόγος. “Η πλειοψηφία αγνοεί τα σημάδια που υπάρχουν και δεν εξετάζει την πιθανότητα, οι συσκευές που έχει στην κατοχή της, στην ουσία να την…παρακολουθούν.”

Πάμε να δούμε μια καταγγελία-φωτιά, που τις τελευταίες ώρες, έχει κατακλύσει ορισμένα site: Κάποιοι πελάτες, έχουν προμηθευτεί το σύστημα Nest Secure. Πρόκειται για ένα σύστημα συναγερμού Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο οι άνθρωποι, τοποθετούν στα σπίτια τους.

Ποιο είναι το πρόβλημα

Ο συγκεκριμένος συναγερμός πλέον μπορεί να συνδυαστεί με τον ψηφιακό βοηθό της Google. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δίνει φωνητικές εντολές στο Nest Secure.

Πάμε να δούμε την αλήθεια: Υπάρχει ενεργό μικρόφωνο που ακούει. Πως αλλιώς νομίζετε ότι μπορούν οι χρήστες να μιλούν στο λογισμικό και αυτό να εκτελεί τις διάφορες εντολές;

Είναι ξεκάθαρο, ότι τις εντολές σας δεν τις ακούει μόνο το λογισμικό. Τώρα αξίζει να σκεφτούμε το εξής:

Το ίδιο δεν κάνουμε και με το έξυπνο τηλέφωνό μας;

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μας παρακολουθούν συνεχώς. Καταγράφουν τις συνομιλίες μας, τα μηνύματά μας, ακόμα και τις προτιμήσεις μας. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, βλέπετε διαφημίσεις, σχετικές με τις αναζητήσεις σας στο διαδίκτυο.

Τα λεγόμενα cookies, παίζουν αυτό τον ρόλο και να είστε σίγουροι, ότι ακόμα και αν τα σβήσετε δεν μπορείτε να μείνετε «αόρατοι», εκτός και αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική τεχνολογία και πάτε σε…κάποιο βουνό αλλά ακόμα και εκεί μπορούν να σας δουν, μέσω των Drones.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι δεν είμαστε ελεύθεροι!!!!

Photo: Pexels.com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.