• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρακολούθηση και σε τουρίστες – «Μαύρες ημέρες» έρχονται στον πλανήτη

Παρακολούθηση και σε τουρίστες – «Μαύρες ημέρες» έρχονται στον πλανήτη

«Χτίζουν» βήμα-βήμα την παγκόσμια χούντα...

Όπως διαβάσατε, Κινέζοι βρίσκονται στην Ελλάδα για να διαδώσουν και σε εμάς, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, με το οποίο παρακολουθούν, μεταξύ των άλλων, τους πολίτες τους (διαβάστε ΕΔΩ)

Όχι μόνο αυτούς που βρίσκονται εκεί, αλλά και τους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, το κινεζικό Κράτος εγκαθιστά εφαρμογές παρακολούθησης στα κινητά τους και κατεβάζει προσωπικές λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μαζί με με άλλα τέσσερα μέσα ενημέρωσης (Süddeutsche Zeitung, NDR, New York Times και Motherboard), η κυβέρνηση της Κίνας έχει στοχοποιήσει τους τουρίστες που εισέρχονται στο έδαφός της μέσω του Κιργιζιστάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η εγκατάσταση της εφαρμογής γίνεται κρυφά από Κινέζους συνοριοφύλακες, επιτρέποντας στο κράτος να κατεβάζει προσωπικές πληροφορίες, στο πλαίσιο της αυξημένης επιτήρησης στην απομακρυσμένη περιοχή Σινγιάνγκ.

Ειδικότερα, οι συνοριοφύλακες παίρνουν τα τηλέφωνα των τουριστών, κάνουν την εγκατάσταση μυστικά και αποσπούν τα emails, τα μηνύματα και τις επαφές, καθώς και πληροφορίες για την συσκευή.

Οι τουρίστες αναφέρουν ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί γι’ αυτό από τις αρχές, ούτε τους έχουν πει τι ακριβώς ανιχνεύει το λογισμικό, ούτε τι πληροφορίες τους έχουν αποσπάσει.

Θυμίζουμε πως στην Κίνα αυτή την στιγμή, εφαρμόζονται πιλοτικά συστήματα παρακολούθησης και «φακελώματος», τα οποία επιδιώκεται να εφαρμοστούν σε όσο τον δυνατόν περισσότερες χώρες, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας κυβέρνησης.

ΦΩΤΟ pexels