• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Παρακαλώ επιστρέψτε το, σας έχουμε εντοπίσει»! Έστειλαν μήνυμα σε όσους έκλεψαν iPhone (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παρακαλώ επιστρέψτε το, σας έχουμε εντοπίσει»! Έστειλαν μήνυμα σε όσους έκλεψαν iPhone (ΒΙΝΤΕΟ)

H APPLE STELNEI MHNYMA

Τα iPhone που έχουν κλαπεί στις λεηλασίες καταστημάτων -και- της Apple στις ΗΠΑ παρακολουθούνται, απενεργοποιούνται και στη συνέχεια ειδοποιούνται οι τοπικές αρχές, ενώ η εταιρεία στέλνει μηνύματα στους δράστες, που εμφανίζονται στις οθόνες των κλεμμένων συσκευών!

Η Apple φαίνεται, σύμφωνα με το Forbes, πως έχει δημιουργήσει λογισμικό, το οποίο απενεργοποιεί τις συσκευές iPhone που έχουν κλαπεί. Αυτό, βέβαια, η εταιρεία δεν το παραδέχεται, τονίζοντας, όπως αναφέρει το BBC, ότι «δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας». Δεν είναι σαφές, επίσης, αν η εταιρεία έχει μεταβιβάσει τη θέση των κλεμμένων συσκευών στις αστυνομικές δυνάμεις.

Εδώ και καιρό, πάντως, φημολογείται ότι οι συσκευές που εμφανίζονται στα καταστήματα της Apple έχουν εγκατεστημένο λογισμικό, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται εάν υπάρξουν κλοπές. Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε, το επιβεβαιώνουν!

Μια εικόνα συσκευής που δημοσιεύτηκε στο Twitter εμφανίζει το μήνυμα: «Επιστρέψτε στην Apple Walnut Street. Αυτή η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ειδοποιηθούν». Το κατάστημα στη Φιλαδέλφεια ήταν μεταξύ εκείνων που λεηλατήθηκαν.

Με πληροφορίες από Gazzetta.gr