• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όταν το el.gr τα έγραφε λίγοι πρόσεχαν – Τώρα ετοιμαστείτε να τα ζήσετε ΟΛΑ στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όταν το el.gr τα έγραφε λίγοι πρόσεχαν – Τώρα ετοιμαστείτε να τα ζήσετε ΟΛΑ στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενημερωθείτε και ενημερώστε γιατί ο καιρός είναι πλέον πολύ κοντά...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Μετά την νανοτεχνολογία και τα εμφυτεύματα (διαβάστε ΕΔΩ), φαίνεται πως η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά και στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιδιώκεται να βοηθά στην διοίκηση του δικτύου των έξυπνων πόλεων ή στο μέλλον να αναλάβει εξ’ολοκλήρου την διοίκηση αυτών.

Όπως διαβάζουμε στην Huffpost, ο κινεζικός όμιλος τεχνολογίας ΑΙ DeepBlue Technology κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά με σειρά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε σειρά από τομείς, από τις δημόσιες μεταφορές και τις πληρωμές ως το λιανικό εμπόριο και το σύγχρονο αστικό περιβάλλον!!!

Μέσω της Ελλάδας, η Deepblue Technology σκοπεύει να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, και σε αυτό το πλαίσιο υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με την ελληνικών συμφερόντων Amani Swiss, καθώς και μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον τομέα της έρευνας.

«Στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, η ψηφιακή τεχνολογία χρησιμοποιείται για τα πάντα. Όλα γίνονται ψηφιακά. Πριν από πέντε χρόνια, αυτό δεν συνέβαινε. Στην Κίνα αναπτυσσόμαστε ταχύτατα. Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά καλές προοπτικές και οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να είναι πολύ αναπτυγμένες σε εμπορικά και κατασκευαστικά θέματα. Η παρουσία μας στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την επέκταση της DeepBlueTechnology στην Ευρώπη» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ομίλου και πρόεδρος της DeepBlue Ευρώπης, κ. David Duan Kin, αναφερόμενος στο ερώτημα γιατί επέλεξαν την Ελλάδα. Όπως τόνισε, οι επενδύσεις επικεντρώνονται στον τομέα των μεταφορών με την παραγωγή του «έξυπνου» λεωφορείου, PandaBus, και στις ΑΙ εφαρμογές για «έξυπνες πόλεις».

Όλα αυτά θα είναι για το καλό μας;

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες της ΕΕ προειδοποιούν: «Η Ευρώπη χρειάζεται να υιοθετήσει άμεσα κανόνες για να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός κράτους επιτήρησης, όπως αυτό της Κίνας», η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει τα… «φώτα» της.

 Ήδη έχουν καταρτίσει μια λίστα με 33 συστάσεις τις οποίες θα παρουσιάσουν στους ηγέτες της ΕΕ, σημειώνοντας την αντίθεσή τους στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο των ανθρώπων.

Όπως υπερτονίζουν, μεταξύ άλλων: «Οι αναδυόμενες τεχνολογίες είναι σε θέση να καταχραστούν από αυταρχικές εξουσίες, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν πανταχού παρών μηχανισμό επιτήρησης».

Όλα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ! Ποιός ακούει όμως; Όλοι αραχτοί στις παραλίες.

Όπως πολλάκις έχετε διαβάσει στο el.gr, η Κίνα χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει ένα σύστημα επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας, προκειμένου να επιτηρεί τους απείθαρχους πολίτες και να τους βαθμολογεί.

Θυμηθείτε ΟΛΟΙ: Δυστυχώς το el.gr δικαιώνεται: Μετά την Κίνα το έφεραν ΗΔΗ στην Ευρώπη – Σαν τα «ζώα» οι άνθρωποι, ανήμποροι να αντιδράσουν (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη κι άλλες χώρες του κόσμου ακολουθούν το παράδειγμά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η γειτονική Σερβία, που αγόρασε ήδη κινεζικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπων από τον κολοσσό του είδους, από την Huawei.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το σύστημα παρακολούθησης της Huawei περιλαμβάνει την εγκατάσταση 1.000 φωτογραφικών μηχανών υψηλής ευκρίνειας, που χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπων και πινακίδων κυκλοφορίας, σε 800 σημεία σε όλη την Σερβική πρωτεύουσα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συμβαίνουν πλέον εκεί που ζούμε! Όχι μακριά από εμάς.

Έφτασε η στιγμή η συνωμοσία να εφαρμοστεί στην πράξη! Πόσοι θα αντέξουν την ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΠΗΓΗ: Foreign Policy

ΦΩΤΟ: pexels