• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξετάζουν τη μπάλα που έδωσε ο Πούτιν στον Τραμπ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξετάζουν τη μπάλα που έδωσε ο Πούτιν στον Τραμπ

Ο ρώσος πρόεδρος είχε δώσει τη μπάλα στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που είχαν παραχωρήσει οι δύο ηγέτες από το Ελσίνκι,

ωστόσο οι μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» το δώρο.

Έρευνα ασφαλείας θα περάσει η μπάλα που χάρισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Νταν Κόουτς δήλωσε σε συνέδριο ότι είναι σίγουρος ότι η μπάλα «εξετάζεται πολύ προσεκτικά».

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχαν παραχωρήσει οι δύο πρόεδροι στο Ελσίνκι, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε την μπάλα στον Τραμπ όταν δέχτηκε ερώτηση για τη Συρία.

«Λέγοντας ότι η μπάλα είνα στο γήπεδό μας στο θέμα της Συρίας, ο πρόεδρος Τραμπ μόλις ανέφερε ότι ολοκληρώσαμε με επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και μιας και μιλάμε για ποδόσφαιρο… κύριε πρόεδρε σας δίνω αυτή τη μπάλα, και πλέον η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνοντας την μπάλα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος πέταξε την μπάλα στη σύζυγό του Μελάνια, λέγοντας ότι θα δοθεί στον γιο τους, Μπάρον.

Μάλιστα, μετά τη συνέντευξη, η γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ είχε δηλώσει ότι αν ήταν στη θέση του προέδρου θα έλεγχε τη μπάλα για συσκευές καταγραφής ήχου και δεν θα την έβαζε ποτέ μέσα στον Λευκό Οίκο.

Πάντως, οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα δώρα που δίνονται στον πρόεδρο.

Από  Sputnik