• Αρχική
  • Άρθρα
  • SPY NEWS
  • Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Λευκορωσίας αποτρέπουν προβοκάτσια στο Μινσκ- ΒΙΝΤΕΟ

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Λευκορωσίας αποτρέπουν προβοκάτσια στο Μινσκ- ΒΙΝΤΕΟ

Οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας συνέλαβαν 26 ανθρώπους,

οι οποίοι προετοίμαζαν μαζικές ταραχές. Ανήκουν στις ομάδες Λευκή Λεγεώνα και Μέτωπο Νέων.

Ανάμεσά τους υπάρχουν επαγγελματίες μαχητές, είχαν όπλα και σύμβολα του Αζοφικού τάγματος. Σύμφωνα με τις ειδικές υπηρεσίες, σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 25 Μαρτίου. Μαχητές από την Ουκρανία πρέπει να συμμετείχαν επίσης.

 Ένας από τους κρατούμενους αποκάλυψε ότι έπρεπε να αντιταχθούν σε φιλο-ρωσικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Είπε επίσης ότι ασκούνταν για  περιπτώσεις μάχης και εκπαιδευτικής σκοποβολής.

 Οι ηγέτες Miroslav Lozovskiy και Dmitriy Dashkevich τέθηκαν υπό κράτηση.

 Από τις 21 Μαρτίου ο πρόεδρος Λουκασένκο μιλούσε για προβοκάτσια και πως μια «πέμπτη φάλαγγα» σχεδίαζε να τον ανατρέψει με τη βοήθεια ξένων μαχητών ημέρες πριν από μια προγραμματισμένη διαδήλωση στο Μινσκ ενάντια σε έναν νέο φόρο.

 Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι δυνάμεις ασφαλείας είχαν πρόσφατα θέσει υπό κράτηση «μερικές δεκάδες μαχητές» που είχαν χρησιμοποιηθεί από ξένα μέρη για να οργανώσουν εξεγέρσεις και οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στην Ουκρανία με χρήματα από την Πολωνία και της Λιθουανία.

 Παράλληλα ο Lukashenko προειδοποίησε: «Υπάρχει μια γραμμή που κανείς δεν πρέπει και δεν θα περάσει. Κανένας δεν επιτρέπεται να παραβιάσει το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας.   Εάν οι αρχές αποτύχουν να το δουν αυτό τότε θα υπάρξει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει, γιατί θα εμπλακούν εκατομμύρια  άνθρωποι».

«Το ουκρανικό σενάριο δεν θα συμβεί στην Λευκορωσία με εμένα ως πρόεδρο. Δεν θα επιτρέψω την επανάληψη ενός ουκρανικού σεναρίου στη Λευκορωσία»

 

  https://www.youtube.com/watch?v=n1mNuPYQHOA

https://www.youtube.com/watch?v=6X4JxkUVwFI

 

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu