• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οχήματα καταστολής ΚΑΙ σε δρομάκια! Τρεις νέους «Αίαντες» παίρνει η Αστυνομία

Οχήματα καταστολής ΚΑΙ σε δρομάκια! Τρεις νέους «Αίαντες» παίρνει η Αστυνομία

Του ώρα που η δυσφορία απέναντι στα μέτρα περιορισμού αυξάνεται...

Τρεις νέοι «Αίαντες» θα προστεθούν πολύ σύντομα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξοπλίζεται, την ώρα που η δυσφορία πολιτών αυξάνεται κατά των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας και ειδικά μετά τις συλλήψεις χριστιανών τα Θεοφάνεια, επειδή έριξαν τον Σταυρό στην θάλασσα.

Αυτή την φορά θα πρόκειται για πιο μικρά και ευέλικτα οχήματα εκτόξευσης νερού, με στόχο να μπορούν να κυκλοφορούν και σε πιο μικρούς δρόμους και να μην εγκλωβίζονται λόγω του όγκου τους.

Ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να είναι να χρησιμοποιούνται όσο γίνεται λιγότερα χημικά στην καταστολή των ταραχών.

Στην παρούσα φάση, η αστυνομία διαθέτει πέντε τέτοια οχήματα εκτόξευσης νερού, τα οποία, ωστόσο είναι σε θέση να επιχειρούν μόνο σε ανοιχτούς χώρους και κεντρικά σημεία.

Οι δυνάμεις καταστολής θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον «Αίαντα» και σε μικρά στενά όπου οι επίγειες δυνάμεις δέχονται επίθεση με μολότοφ.

Οι τρεις νέοι «Αίαντες» θα έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τους μεγαλύτερους, θα μπορούν να εκτοξεύουν και χρώμα ενώ στο «κόκπιτ» θα υπάρχει κάμερα, μίνι κοντρόλ, ενώ το πλήρωμά τους θα περάσει ειδική εκπαίδευση από την εταιρεία που θα προμηθεύσει την ΕΛ.ΑΣ.

Θα υπάρχει ένας οδηγός και ένας χειριστής, ενώ το όχημα θα διαθέτει, εκτός των άλλων, σιδερένια πλέγματα στα τζάμια και ειδικό σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς κοντά στα ελαστικά σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση με μολότοφ.

Οι αρχικοί και λιγότεροι ευέλικτοι Αίαντες είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα σύνορα στον Έβρο!