• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο.Δ.Ο.Σ.! Η υπηρεσία που θα φτιαχτεί για τους δρόμους – Όλα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ

Ο.Δ.Ο.Σ.! Η υπηρεσία που θα φτιαχτεί για τους δρόμους – Όλα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ

o.d.o.s.
Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νέα υπηρεσία, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τις πορείες δημιουργεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τος πορείες.

Το όνομα της υπηρεσίας είναι «Ο.Δ.Ο.Σ», τουτέστιν: ομάδα διαχείρισης οργάνωσης συγκεντρώσεων και θα αποτελείται συνολικά από 60 αστυνομικούς.

Ειδικότερα, 35 γυναίκες και 25 άνδρες της ελληνικής αστυνομίας θα αναλάβουν να διευθετούν στο δρόμο πόσες λωρίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να καταλάβουν οι διαδηλωτές αλλά και θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επαφή με τους υπεύθυνους της κάθε διαδήλωσης.

Όλα οργανωμένα, τακτοποιημένα και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει διαφορετική στολή από τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Θα φέρει διαφορετικά διακριτικά, αλλά, για αρχή, δεν θα έχουν μαζί τους όπλα.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια υπηρεσία. Η εντολή που έχει δοθεί από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα και αφού περάσουν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί από ειδικά σεμινάρια στα οποία θα μάθουν καλά το νόμο για τις συγκεντρώσεις, να αναλάβουν υπηρεσία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

φωτο eurokinissi