• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για νέα παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ της επανεκλογής Τραμπ

Μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για νέα παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ της επανεκλογής Τραμπ

Η έρευνα που είχε γίνει από τον Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία ανάμεσα στη Ρωσία και το επιτελείο του τότε υποψηφίου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Για απόπειρα παρέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 «για να επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Τραμπ», κάνουν λόγο οι New York Times, επικαλούμενοι αρκετές ανώνυμες πηγές.

Οι ισχυρισμοί έγιναν από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στην ενημέρωση της Επιτροπής Πληροφοριών στις 13 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία για ανάμειξη τόσο στις προκριματικές των Δημοκρατικών για το 2020 όσο και στις γενικές εκλογές.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι μέρος των φερόμενων προσπαθειών της Ρωσίας για παρεμβάσεις στις εκλογές είναι το να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα και να χρησιμοποιήσει «επιθέσεις με ransomware για να βλάψει ή να παρεμποδίσει τα συστήματα ψηφοφορίας ή τις βάσεις δεδομένων εγγραφής των ψηφοφόρων».

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι σύμμαχοι του Τραμπ απέρριψαν τους ισχυρισμούς «υποστηρίζοντας ότι ήταν σκληρός με τη Ρωσία και ενίσχυε την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)