• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΦΑΚΕΛΩΜΑ» όσων πουν «όχι» στο εμβόλιο! Εκεί γίνεται η αρχή, vid

«ΦΑΚΕΛΩΜΑ» όσων πουν «όχι» στο εμβόλιο! Εκεί γίνεται η αρχή, vid

Η μία «βόμβα» σκάει μετά την άλλη και δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις στον πλανήτη!

Οι Αρχές της Ισπανίας κάνουν την αρχή και θα τηρήσουν μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού! Μάλιστα θα το μοιράζονται και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σαλβαδόρ Ίγια, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, υπογράμμισε εκ νέου πως ο εμβολιασμός που ξεκίνησε στην Ισπανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μεν υποχρεωτικός, αλλά δήλωσε σε σχέση με τα άτομα που δεν θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο:

«Αυτό που θα κάνουμε είναι ένα μητρώο, το οποίο, επιπροσθέτως, θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα αναφέρεται στα πρόσωπα εκείνα που θα τους προτείνουμε (να εμβολιαστούν) και τα οποία, απλά, θα το αρνηθούν. Δεν θα πρόκειται για ένα έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί». Επίσης τόνισε πως αυτό το μητρώο θα δημιουργηθεί δήθεν «με τον μεγαλύτερο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το ποσοστό των Ισπανών που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί μειώθηκε εντυπωσιακά, από το 47% τον Νοέμβριο στο 28% τον Δεκέμβριο. Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ποσοστό των Ισπανών που δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο αυξήθηκε από το 36,8% στο 40,5%.

ΦΩΤΟ UNSPLASH