• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέτρηση θερμοκρασίας από τον ουρανό! Ξεφεύγει η κατάσταση παντού

Μέτρηση θερμοκρασίας από τον ουρανό! Ξεφεύγει η κατάσταση παντού

Η λέξη «χούντα» δεν θα είναι σε λίγο αρκετή για να περιγράψει όσα γίνονται…

Η αστυνομία της Μαλαισίας χρησιμοποιεί αεροσκάφη που μπορούν να ελέγξουν θερμοκρασίες από 20 μέτρα πάνω από το έδαφος, κάτι που πολλοί ελπίζουν να μην φτάσει στα αυτιά της κυβέρνησης και εφαρμοστεί και εδώ.

Τα αεροσκάφη προειδοποιούν τις αρχές εάν κάποιος έχει υψηλή θερμοκρασία εκπέμποντας ένα κόκκινο φως,  σύμφωνα με το Bernama, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μαλαισίας.

«Η αστυνομία της Μαλαισίας προειδοποίησε στο παρελθόν ότι θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφη για την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ αξιωματικοί σε ορισμένες περιοχές δήλωσαν επίσης ότι θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι ακολουθούν τους κανόνες», γράφει ο Guardian .

Υπήρξαν πολλά προηγούμενα παραδείγματα αρχών που χρησιμοποίησαν τεχνολογία επιτήρησης drone για την επιβολή των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Οι αρχές στην Ισπανία έχουν χρησιμοποιήσει αεροσκάφη παρακολούθησης για να βεβαιωθούν ότι τα άτομα που επισκέπτονται παραλίες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης. Στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, η αστυνομία χρησιμοποίησε αεροσκάφη που διαθέτουν ηχεία για να «φωνάζει» στους ανθρώπους να «μείνουν στο σπίτι», ενώ αυτό έχει γίνει μόδα και στην Ελλάδα!

Η «μέτρηση της θερμοκρασίας από τον ουρανό» είναι όμως άλλο φρούτο που δείχνει πως η κατάσταση, ανά τον πλανήτη, αντί να καλυτερεύει, διολισθαίνει σε μέτρα που παραπέμπουν σε σκληρά καθεστώτα.