Με κάρτα η είσοδος στα ΑΕΙ; Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είναι έτοιμη να κάνει κάποιες κινήσεις.

Το θετικό είναι ότι επιθυμεί να τελειώσει το θέμα των αιώνιων φοιτητών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δήλωσε ότι δεν είναι φυσιολογικό να είναι κανείς 30 χρόνια φοιτητής. Συμφωνούμε με την υπουργό στο θέμα των φοιτητών.

Η αρνητική πλευρά: Στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αναφέρθηκε και στην κάρτα εισόδου που ίσως εφαρμοστεί στα ΑΕΙ (για συγκεκριμένους χώρους). Αρχικά η ιδέα ακούγεται καλή αλλά:

Ποιος ο λόγος να συμβαίνει αυτό, αφού το άσυλο καταργήθηκε και οι φοιτητές πλέον δεν θα πρέπει να κινδυνεύουν από την είσοδο παράνομων στον χώρο του πανεπιστημίου; Κάρτα=φακέλωμα και για να προλάβουμε κάποιους:

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κάρτα, αλλά ότι κάνουμε τους νεαρούς να συνηθίζουν στην ιδέα να έχουν πάνω τους ένα ηλεκτρονικό μέσο. Αν τελικά εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, τα πανεπιστήμια θα θυμίζουν πολυεθνικές εταιρίες στις οποίες μπαίνεις μέσα με χρήση κάρτας. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και σε κάποιες ελληνικές εταιρίες για όσους δεν το ξέρουν!

Σημείωση: Η απλή κάρτα δεν είναι απαραίτητο ότι έχει και στοιχεία. Υπάρχουν κάρτες που απλά ενεργοποιούν την “πύλη εισόδου”. Το el ενημερώνει όμως, ότι λίγο πιο μετά η απλή κάρτα, δεν θα είναι και τόσο απλή, αφού θα έχει ένα έξυπνο τσιπάκι που θα στέλνει και θα λαμβάνει δεδομένα. Δεν έγινε σαφές αν οι φοιτητές θα έχουν μια απλή κάρτα που θα ενεργοποιεί τον αισθητήρα ή αν θα έχουν κάρτα με έξυπνο τσιπ. Συζητάμε για κάτι που ΙΣΩΣ γίνει και όχι για κάτι που ΕΓΙΝΕ. Ξεκάθαρο!

Πάντως, αντικειμενικά η χρήση κάρτας για την είσοδο σε συγκεκριμένους χώρους του πανεπιστημίου έχει λογική. Δεν θα μπορεί πλέον ένας άσχετος να μπαίνει μέσα αλλά αυτό είναι το πλεονέκτημα. Το μειονέκτημα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, που έτσι και αλλιώς υπάρχει, αλλά καλό θα ήταν να μην το «μεγαλώσουμε».

Οι κυβερνήσεις, με το πανεπιστημιακό άσυλο επέτρεπαν στους αντιεξουσιαστές και στους εγκληματίες να εισέρχονται στα πανεπιστήμια. Τώρα ενώ καταργήθηκε το άσυλο (καλή κίνηση) και πλέον η αστυνομία μπορεί να επιχειρεί μέσα στα πανεπιστήμια, υπάρχει η σκέψη να έρθουν οι πανεπιστημιακές κάρτες εισόδου. Αυτό δεν μας αρέσει καθόλου!

Τροφή για σκέψη!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...