Κρατούσαν τα δεδομένα των παιδιών: Πρόστιμο σε πασίγνωστη πλατφόρμα (Βίντεο)

Πανικός επικρατεί σε μεγάλη εταιρεία!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές θορυβήθηκαν γιατί ενημερώθηκαν ότι πασίγνωστη πλατφόρμα, κρατούσε τα δεδομένα των παιδιών-χρηστών. Το πρόστιμο που επεβλήθη είναι μεγάλο. Η πασίγνωστη εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα που παρουσιάζει βίντεο στο διαδίκτυο, θα πληρώσει 170 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόστιμο είναι τσουχτερό αλλά μπορεί να πληρωθεί, αφού μιλάμε για έναν Παγκόσμιο τεχνολογικό κολοσσό. Οι λεπτομέρειες για το τι θορύβησε τις αρχές, είναι γνωστές. Εκτός από το ότι κρατούνταν τα δεδομένα των παιδιών, γινόταν και κάτι άλλο. Η πλατφόρμα προωθούσε διαφημιστικό υλικό στα ανήλικα παιδιά.

Είναι σημαντικό το ότι το αμερικανικό Κράτος κινητοποιήθηκε. Δεν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όμως, καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα μας ζητήσουν να κάνουμε προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά μας δεδομένα. Αυτές οι τεράστιες εταιρείες έχουν μια ντουζίνα από νομικούς συμβούλους, οπότε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μην ξέρουν τους νόμους; Κάποιος δεν θα έβλεπε τι γινόταν με τα δεδομένα;

Όπως το καταλαβαίνουμε, κινδυνεύουμε όταν βρισκόμαστε συνδεδεμένοι στο Internet. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για εταιρεία που χρησιμοποιεί όπως θέλει τα προσωπικά δεδομένα. Είχε επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο και σε ένα πασίγνωστο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open:

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...