Κίνα: Έκθεση για την Κυβερνοασφάλεια

Με την συμμετοχή περίπου 100 οργανισμών άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα η Εκθεση Κυβερνοασφάλεια 2018 στην πόλη Τσενγκντού, στην νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας Σιτσουάν.

Η έκθεση παρουσιάζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εκπαίδευση του προσωπικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, στην τεχνολογική καινοτομία και στη βιομηχανική ανάπτυξη.

Παρουσιάζει επίσης μια σειρά από επιλεγμένες λύσεις ασφάλειας δικτύων και συναφή καινοτόμα προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες διαδραστικές εμπειρίες και μια έξυπνη υπηρεσία φωνητικού οδηγού με στόχο να κατανοήσει καλύτερα το κοινό την έννοια της κυβερνοασφάλειας. Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινεζικής Κυβερνοασφάλειας 2018, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Στην Κίνα μέχρι τέλη Ιουνίου, ο ιντερνετικός πληθυσμός αριθμούσε 802 εκατ. άτομα ενώ υπήρχαν 5,44 εκατ. ιστοσελίδες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Κέντρο Πληροφόρησης για το Ίντερνετ τον Αύγουστο. Η έκθεση ανέφερε επίσης οτι το πρώτο εξάμηνο του 2018 περίπου 4,83 εκατομμύρια τερματικά και κεντρικοί υπολογιστές εντοπίσθηκαν με ιούς, αριθμός που αντιστοιχεί σε πτώση κατά 61,9% ετησίως.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.