• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κανόνας της ΕΕ: Τα αυτοκίνητα θα ανιχνεύουν τα επίπεδα του αλκοόλ και αν είναι υψηλά, δεν θα ξεκινούν

Κανόνας της ΕΕ: Τα αυτοκίνητα θα ανιχνεύουν τα επίπεδα του αλκοόλ και αν είναι υψηλά, δεν θα ξεκινούν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα newsauto.gr,

Από το 2022 το σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στον οδηγό, θα είναι υποχρεωτικό, για όλα τα καινούργια οχήματα.

Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας δεν θα επιτρέπουν στους οδηγούς να ξεκινούν την πορεία τους, αν έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι νόμοι. Όποιοι οδηγοί πιάνονται με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στο αίμα, θα δέχονται τις συνέπειες του νόμου, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Τα νέα αυτοκίνητα θα ελέγχουν τον οδηγό αν έχει πιει πολύ. Θα έχουν σύστημα αναγνώρισης της ταυτότητας του κατόχου, θα ανιχνεύουν την οπισθοπορεία, την έκτακτη στάθμευση, την παραμονή του οχήματος στην λωρίδα κυκλοφορίας και όχι μόνο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της ΕΕ, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κατά μια έννοια, το έξυπνο αυτοκίνητο που θα έχουμε, θα είναι ο προσωπικός μας τροχονόμος. Δεν θα μπορεί να πάρει μπρος η μηχανή αν το αυτοκίνητο διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει πιεί και αυτό μας φέρνει στον νου την ταινία επιστημονικής φαντασίας I-Robot, στην πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός Will Smith.

Από το 2022 λοιπόν (κρατήστε αυτή την ημερομηνία) έρχεται ο προσωπικός μας τροχονόμος και θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός μαζί μας. Ευελπιστούμε ότι θα μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα.

Photo:pexels