• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιδού η «λύση» στην… «αστυνομική βία» – Έλληνες ετοιμαστείτε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδού η «λύση» στην… «αστυνομική βία» – Έλληνες ετοιμαστείτε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιστολή αστυνομικών, στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία...

Οι κατηγορίες κατά αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούν να «καθαρίσουν» δρόμους μεγαλουπόλεων από την δράση κουκουλοφόρων φιλοπαγκοσμιοποιητών, οδηγούν σε μία «λύση», την οποία αναγκάζονται να ζητήσουν τα στελέχη της Αστυνομίας, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την δράση τους.

Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης πρότειναν λοιπόν να τοποθετηθούν κάμερες μέχρι και στις στολές τους (!!!) «για να σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων, που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας», όπως τονίζουν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών, αλλά και στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, ως «απάντηση» στις καταγγελίες για φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Έτσι, σιγά-σιγά, όλο και περισσότερα σημεία σε πόλεις και χωριά θα βρίσκονται υπό τον πανεπόπτη οφθαλμό του Μεγάλου Αδελφού. Που να βάλουμε και εμφυτεύματα με GPS!!!

Το λογικό αίτημα των αστυνομικών (έχουν αν μη τι άλλο τα δίκια τους), ενδεχόμενα γίνει «εργαλείο» σε χέρια άλλων.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή και πάρτε μια γεύση σχετικά με το τι γίνεται σε άλλες χώρες, όπου οι αστυνομικοί φέρουν κάμερες στην στολή τους!

Στην επιστολή τους προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «…θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων, που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας».

Αναλυτικά η επιστολή: 

Κύριε Υπουργέ,

Ο επαναλαμβανόμενος και σχεδόν εμμονικός καταλογισμός περιστατικών βίας στους Αστυνομικούς, αποτελεί μια συνήθη τακτική σπίλωσης του Σώματος, που επί το πλείστον αποδεικνύεται ότι δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία.

Ωστόσο, είναι λυπηρό όταν η πεποίθηση αυτή υιοθετείται από εκλεγμένους Βουλευτές του Κοινοβουλίου και διατυπώνεται με τέτοιο τρόπο που οδηγεί σε αυθαίρετες γενικεύσεις και παιδαριώδη συμπεράσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τρόπος δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας υπαγορεύεται, αποκλειστικά και μόνο, από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Οι εντολές που δέχονται οι Αστυνομικοί δεν έχουν ποτέ ως στόχο μια κοινωνική ομάδα, τουναντίον, επιδιώκουν αδιαπραγμάτευτα την διατήρηση της δημόσιας τάξης και την κοινωνική συνοχή.

Θα ήταν γονιμότερο, οι Βουλευτές να κατέθεταν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Σώματος, αντί να εξαντλούνται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και πολιτικές κόντρες. Άλλωστε, το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι η πολιτική πόλωση έχει κοστίσει ακριβά στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς συνοδεύτηκε από τρομοκρατικά χτυπήματα και νεκρούς συναδέλφους μας. Οι ιδεοληπτικές τοποθετήσεις, προς τέρψιν των ψηφοφόρων, είναι άκρως επικίνδυνες και εξυπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια «χρυσή» ευκαιρία. Εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για «εξιχνίαση» της αστυνομικής δράσης και της μεταχείρισης των συλληφθέντων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την τοποθέτηση καμερών, τόσο στα περιπολικά, όσο και ενσωματωμένες μικρο-κάμερες στις στολές των Αστυνομικών. Μια τεχνολογία που έχει γίνει ευρέως αποδεκτή από τις Αστυνομίες πολλών κρατών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Με τη μέθοδο αυτή, θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας.

Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2019

ΦΩΤΟ EUROKINISSI