• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Μόσχα διαψεύδει δημοσίευμα περί Αμερικανού πληροφοριοδότη στη ρωσική προεδρία

Η Μόσχα διαψεύδει δημοσίευμα περί Αμερικανού πληροφοριοδότη στη ρωσική προεδρία

Δημοσίευμα του CNN περί ύπαρξης πληροφοριοδότη σε γραφείο της προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έσπευσε να διαψεύσει η εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Γελένα Κρίλοβα.

«Ο Όλεγκ Σμολένκοφ, ο οποίος περιγράφεται ως πληροφοριοδότης των ΗΠΑ, ουδέποτε εργάστηκε στο Διοικητικό Διευθυντήριο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους πληροφοριοδότες των ΗΠΑ εντός της ρωσικής κυβέρνησης.

Πέραν του Κρεμλίνου, το σχετικό δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έκανε λόγο για «αναληθές» και «δυνητικά επικίνδυνο» ρεπορτάζ. Για «ψευδές» και «επικίνδυνο» δημοσίευμα έκανε λόγο και η CIA.

«Το αφήγημα του CNN ότι η CIA έλαβε αποφάσεις ζωής ή θανάτου, βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο, πέραν αντικειμενικής ανάλυσης και ηχητικών στοιχείων, είναι απλώς ψευδές» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων της CIA.

Ο Σμολένκοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε με την οικογένεια του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, το 2017.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο αργότερα ο πρώην διπλωμάτης εντοπίστηκε σε κάποια άλλη χώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν.

Από sputnik, ΦΩΤΟ pexels