Η HMRC αποθήκευε τα φωνητικά αρχεία των Bρετανών φορολογουμένων, χωρίς άδεια

Η HM Revenue and Customs κατέγραφε τις φωνές εκατομμυρίων φορολογουμένων χωρίς την συγκατάθεσή τους,

σύμφωνα με τον τοπικό οργανισμό πολιτικών ελευθεριών και την ομάδα προστασίας προσωπικών δεδομένων Big Brother Watch .

Η Big Brother Watch αναφέρει ότι το σύστημα φωνητικής ταυτοποίησης του HMRC έχει συγκεντρώσει 5.1 εκατομμύρια μοναδικά ηχητικά αρχεία με σκοπό τη δημιουργία “βιομετρικών καρτών ταυτότητας”, αλλά δίχως να το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας (αγγλικά: Information Commissioner’s Office ) λέει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις καταγγελίες σχετικά με την υπηρεσία, αν και η HMRC διαβεβαιώνει ότι τα δεδομένα που συλλέγει αποθηκεύονται με ασφάλεια. Το κυβερνητικό τμήμα τόνισε επίσης ότι οι καλούντες θα μπορούσαν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τη φωνητική ταυτοποίηση ταυτότητα για καλύτερη προστασία.

Το σύστημα αναγνώρισης φωνής που τέθηκε σε λειτουργία την περσινή χρονιά επιτρέπει στους πολίτες να εγγράφονται χρησιμοποιώντας τη φωνή τους λέγοντας τη φράση “railroaded into a mass ID scheme”. Μόλις το κάνουν, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φράση για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους όταν διαχειρίζονται τους φόρους τους μέσω τηλεφώνου.

HMRC λέει ότι το σύστημα φωνητικής ταυτοποίησης έχει βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασφαλείας και έχει διευκολύνει την πρόσβαση των Βρετανών στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το Big Brother Watch έχει διαφορετική άποψη και η ομάδα πιστεύει ότι οι φορολογούμενοι “διακινούνται σε ένα σύστημα μαζικής αναγνώρισης ταυτότητας” χωρίς την επιλογή αρνηθούν.

Ο διευθυντής της οργάνωσης, Silkie Carlo, μίλησε εναντίον του συστήματος φωνητικής ταυτότητας της HMRC, σε δήλωση του , λέγοντας:

«Οι Βρετανοί φορολογούμενοι μεταφέρονται σε ένα σύστημα μαζικής ταυτοποίησης που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Εν ολίγοις οι φορολογούμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση που στην ουσία η κυβερνητική υπηρεσία τους έχει βγάλει βιομετρικά δελτία ταυτότητας εν αγνοία τους, δηλαδή από την πίσω πόρτα. Η ταχεία ανάπτυξη της Βρετανικής βάσης δεδομένων είναι ανησυχητική. Αυτά τα αναγνωριστικά φωνητικά αρχεία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους απλούς πολίτες να αναγνωριστούν από κρατικές υπηρεσίες σε άλλους τομείς της ιδιωτικής τους ζωής. Η HMRC θα πρέπει να διαγράψει τα 5 εκατομμύρια φωνητικά αποτυπώματα που έχει στην κατοχή της με αυτό τον σκιερό τρόπο, να τηρήσει τον νόμο και να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στο κοινό.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο HMRC αποκάλυψαν επίσης στο BBC ότι τα στοιχεία ταυτοποίησης αποθηκεύονται ξεχωριστά από τις φωνητικές εγγραφές για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...