Η Google προειδοποιεί τις ΗΠΑ για κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια από το «μπλόκο» στη Huawei

Η Google προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση Τραμπ προχωρήσει σε ευρεία απαγόρευση της Huawei, κινδυνεύει να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια, όπως ανέφεραν οι Financial Times.

Παρόλο που οι περιορισμοί ενδέχεται να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα στη Huawei, οι ειδικοί στην τεχνολογία υποστηρίζουν ότι οι απαγορεύσεις θα ωθήσουν την εταιρεία καθώς και άλλες κινεζικές μάρκες να γίνουν πιο αυτάρκεις αναπτύσσοντας τις δικές τους τεχνολογίες και υπονομεύοντας έτσι την κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών, όπως η Google, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι δεν θα επιτρέπεται να αναβαθμίσει το λειτουργικό της σύστημα Android σε συσκευές Huawei, κάτι το οποίο, επιμένει ότι θα μπορούσε να ωθήσει τον κινεζικό κολοσσό να αναπτύξει τη δική του έκδοση του λογισμικού, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται ανθρώπους με γνώση των «προσπαθειών για λόμπι» από τη Google.


Πληροφορίες ότι η Huawei σταματάει την παραγωγή smartphones
Επιπλέον, η Google φέρεται να ανησυχεί ότι μια τροποποιημένη έκδοση του Android από την Huawei θα ήταν πιο ευάλωτη σε χάκερ.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Google ανέστειλε τις δραστηριότητες με τη Huawei, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς hardware, software και τεχνικών υπηρεσιών, εκτός από εκείνες που διατίθενται δημοσίως μέσω αδειών ανοικτού κώδικα, στις 20 Μαΐου. Είχε προηγηθεί η κίνηση του υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ να προσθέσει την εταιρεία σε «μαύρη λίστα».

Την ίδια εποχή, ανώνυμη πηγή που επικαλούταν το Reuters, δήλωνε ότι μετά την απόφαση, τα smartphones της Huawei που λειτουργούν με το Android της Google, αναμένεται να χάσουν την πρόσβαση σε ενημερώσεις ορισμένων εφαρμογών και υπηρεσιών όπως τα Google Play Store, Gmail και YouTube, αλλά πως οι υπάρχουσες συσκευές θα είναι ασφαλείς από τους μελλοντικούς περιορισμούς.


Σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, η Huawei και 70 θυγατρικές της προστέθηκαν σε μια «μαύρη λίστα» βάζοντας έτσι «μπλόκο» στην πώληση εξαρτημάτων από αμερικανικές εταιρείες δίχως κυβερνητική άδεια.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε μια «προσωρινή γενική άδεια» 90 ημερών επιτρέποντας σε ορισμένες εταιρείες να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με τη Huawei, παρέχοντας, για παράδειγμα, στην εταιρεία τις τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση ενημερώσεων λογισμικού σε υπάρχουσες συσκευές.

Στα τέλη Μαΐου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Γκάο Φενγκ, δήλωσε ότι το Πεκίνο θα ανταποδώσει με τη δική του «μαύρη λίστα» για «αναξιόπιστες» ξένες επιχειρήσεις και πρόσωπα. Η λίστα λέγεται ότι θα περιλαμβάνει αυτούς που απέτυχαν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της αγοράς και έθιξαν σημαντικά τα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...