Η Μοσάντ προσπάθησε να χειραγωγήσει τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde»,

η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, προσπαθώντας να προσλάβει διπλούς πράκτορες κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης για να μάθει περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, προέβη σε αυτή την κίνηση.

Από το 2010 έως το 2012, Ισραηλινές και Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προέβησαν σε κοινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ratafia», συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αρκετοί πράκτορες της Μοσάντ που λειτουργούν κάτω από ψεύτικα ονόματα φέρεται να στάλθηκαν στο Παρίσι σε μια προσπάθεια να προσλάβουν έναν Σύριο μηχανικό.

Εκείνος κατείχε ζωτικής σημασίας πληροφορίες σε σχέση με το οπλοστάσιο χημικών όπλων του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Η Le Monde αναφέρει πως η Μοσάντ πέτυχε την πρόσληψη του Σύριου μηχανικού.

Εκείνος φέρεται να παρείχε στο Ισραήλ τις υποτιθέμενες πληροφορίες που απαιτούνταν για να αποδείξει ότι οι Σύριοι αξιοποιούσαν την επιστημονικήν συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναπτύξουν περαιτέρω τα χημικά όπλα τους και αυτό εκτιμά η εφημερίδα οδήγησε την ΕΕ το 2011 στην ακύρωση της συμφωνίας συνεργασίας της με τη Συρία.

Η επιχείρηση Ratafia οδηγήθηκε από τον επικεφαλής του σταθμού της Μοσάντ στο Παρίσι, ο οποίος προσδιορίζεται στην αναφορά της Le Monde μόνο από τα αρχικά D. Κ.

 

Kάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...