• Αρχική
  • Άρθρα
  • SPY NEWS
  • Έτσι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία μας: Κοινή συνεργασία πολυεθνικών για την ταχύτερη μεταφορά online δεδομένων

Έτσι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία μας: Κοινή συνεργασία πολυεθνικών για την ταχύτερη μεταφορά online δεδομένων

Αν και δεν συμβαίνει πολύ συχνά, για πρώτη φορά βλέπουμε τις εταιρείες που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της τεχνολογίας

να ξεκινούν ένα νέο Project που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων σε πλατφόρμες. Η Microsoft, η Google, το Facebook και το Twitter έχουν ξεκινήσει το Data Transfer Project ή εν συντομία το DTP, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν εφικτή την γρήγορη μεταφορά δεδομένων των χρηστών παντού.

Το DTP περιλαμβάνει τη χρήση των υφιστάμενων API και μηχανισμών εξουσιοδότησης για τη δημιουργία ενός συστήματος όπου οι χρήστες μπορούν απλά μεταφέρουν δεδομένα από μια πλατφόρμα σε άλλη χωρίς να χρειάζεται να το κάνουν χειροκίνητα. Έτσι, για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από το Microsoft OneDrive στο Google Photos, αντί να χρειαστεί να περάσετε ώρες λήψης των εικόνων από το OneDrive και στη συνέχεια να τις μεταφορτώσετε στο Google Photos, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία DTP για να τις μεταφέρετε χωρίς ταλαιπωρία.

“Οι χρήστες πρέπει να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους στο διαδίκτυο, μέρος της οποίας είναι η δυνατότητα μετακίνησης των δεδομένων τους. Επί του παρόντος, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ένα αντίγραφο των δεδομένων τους από τις περισσότερες υπηρεσίες, αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της μάχης όσον αφορά τη μετακίνηση των δεδομένων τους. Το DTP αποσκοπεί στο να κάνει την διαδικασία μετακίνησης δεδπ,’εμωμ μεταξύ των παρόχων σημαντικά πιο εύκολη για τους χρήστες “, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του project DTP. Οι εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει μια περιγραφή που αναφέρει λεπτομερώς τις τεχνικές λεπτομέρειες του όλου αυτού έργου.

Το DTP θα κάνει τα πράγματα σημαντικά καλύτερα όχι μόνο για τους χρήστες αλλά και για τους κατασκευαστές που κατασκευάζουν τις κορυφαίες παγκοσμίως πλατφόρμες. Απλώς φανταστείτε ότι μπορείτε να μεταφέρετε τα βιομετρικά δεδομένα ή το ιστορικό τοποθεσίας σας από μια υπηρεσία όπως οι χάρτες της Google στο Foursquare ή τον Microsoft λογαριασμό σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το έργο αυτό δεν είναι ακόμα έτοιμο για το κοινό αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή και έξυπνη πρόταση.

Από techingreek

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu