• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχονται κάμερες και κάρτες εισόδου με Barcode στα Πανεπιστήμια; Τι απαντά η κυβέρνηση

Έρχονται κάμερες και κάρτες εισόδου με Barcode στα Πανεπιστήμια; Τι απαντά η κυβέρνηση

Η Νέα Τάξη «πιέζει» για την εφαρμογή των σχεδίων της...

Αίσθηση και εξελίξεις πυροδοτούν δημοσιεύματα και πληροφορίες, που, στο πλαίσιο των αλλαγών στο άσυλο, υποστηρίζουν πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ανάμεσα στα μέτρα που – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα Πανεπιστήμια.

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου απαντώντας μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι:

Υπουργείο Παιδείας: Η νέα ηγεσία έχει εξαγγείλει ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα εφαρμοστούν τμηματικά στον χώρο της παιδείας. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν την κατάργηση του ασύλου, τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της Νίκης Κεραμέως και των συνεργατών της.

Παράλληλα, ο πολιτικός Τύπος σε δημοσιεύματά του, αναφέρθηκε και στην πρόθεση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση της ασφάλειας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις όπως η τοποθέτηση συστήματος εισόδου με barcode ή κάρτες αλλά και η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας και κύκλοι αυτού αντέδρασαν, διαψεύδοντας τα όσα γράφτηκαν περί barcode ή καρτών εισόδου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», τονίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Υπουργείου.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι: «Στην παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις.

Οι πιέσεις της Νέας Τάξης είναι αφόρητες στις χώρες της Ευρώπης. Επιδιώκουν, με πρόσχημα την ασφάλεια, την προώθηση μέτρων, τα οποία θα «φακελώνουν» τους ανθρώπους, προκειμένου η παγκόσμια εξουσία να γνωρίζει ποιος πάει και που.

Ευχόμαστε η παρούσα κυβέρνηση να προβάλλει αντιστάσεις, προκειμένου να καθυστερήσουν πράγματα και καταστάσεις, ώστε να μην εφαρμοστούν στο μέτρο που επιθυμούν οι παγκοσμιοποιητές-διεθνιστές του πλανήτη.

Θυμηθείτε όλοι:

Ο κίνδυνος για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •