• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίσημο ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι θα περπατάμε στον δρόμο – Πότε χτυπά «κόκκινος συναγερμός»

Επίσημο ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι θα περπατάμε στον δρόμο – Πότε χτυπά «κόκκινος συναγερμός»

Ευχόμαστε να είναι ένα κακό όνειρο που θα τελειώσει, όταν ξυπνήσουμε.

Ίσως να είναι κιόλας! Ωστόσο, η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει δώσει ευκαιρία σε πολλές εταιρείες να πειραματιστούν με τεχνολογίες, οι οποίες θα επιτηρούν, αν οι πολίτες, όλου του πλανήτη, τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται.

Η εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης Landing AI εμφάνισε βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει πρόγραμμα, το οποίο θα επιτηρεί τους ανθρώπους και θα σημάνει κόκκινο συναγερμό, σε περίπτωση που πλησιάσουν ο ένας τον άλλον πέραν του επιτρεπτού.

Το πιο επικίνδυνο είναι πως οι εν λόγω τεχνολογίες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να παίρνει αυτόνομα αποφάσεις.

«Η Landing AI έχει αναπτύξει ένα εργαλείο ανίχνευσης κοινωνικής απόστασης με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ανιχνεύσει, εάν οι άνθρωποι διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, αναλύοντας βίντεο σε πραγματικό χρόνο (σε ζωντανή μετάδοση) μέσω κάμερας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το κενό ανάμεσά μας μεγαλώνει… Ήδη έχουν απαγορευτεί οι χαιρετισμοί, τα φιλιά και γενικά οι ένθερμοι εναγκαλισμοί.

Δείτε το επίσημο βίντεο της εταιρείας:

Επιπλέον, όπως διαβάσατε νωρίτερα,Στο Westport του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, η αστυνομία πρόκειται να δοκιμάσει ένα «πανδημικό drone», όπως το ονομάζουν.

Θα παρακολουθεί τις θερμοκρασίες των πολιτών από σχεδόν 60 μέτρα μακριά, ανιχνεύοντας φτέρνισμα και βήχα, καθώς και καρδιακές και αναπνευστικές συχνότητες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τώρα με τον κορωνοϊό, ό,τι φάνταζε μακρινό εφαρμόζεται άμεσα. Θα μπορούν, ουσιαστικά να κοιτούν μέσα μας και αργότερα με ειδικά εμφυτεύματα, όπως, μόνο στο el.gr διαβάσατε, αυτό να το πράττουν 24 ώρες το 24ωρο (ΕΔΩ).