• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένταση το βράδυ με αστυνομικούς σε πλατείες, ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ πολίτες – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση το βράδυ με αστυνομικούς σε πλατείες, ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ πολίτες – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Προειδοποίηση σε περίπτερα και μίνι μάρκετ – Τα «κόκκινα σημεία»

Έφοδο πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι!!!

Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα ελευθερίας στην Αττική, με αφορμή τον κορωνοϊό. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους. Το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολίτες που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν.

Επιπλέον, από σήμερα θα περνά αυτόφωρο όποιος παροτρύνει άλλους να μην φορούν μάσκα και κατά περίπτωση, όποιοι αρνούνται την χρήση της.

Οι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 20 «κόκκινα» σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος κυρίως μετά τα μεσάνυχτα όταν κατεβάζουν ρολά τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρίσκονται η πλατεία Νέας Σμύρνης, Αγίας Παρασκευής, Συντάγματος, Κυψέλης, Καλλιθέας, Περιστερίου, στον Πειραιά, την Γλυφάδα, την Κηφισιά αλλά και στο παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι την Βάρκιζα. Ως εκ τούτου, περιπολικά με αναμμένους φάρους θα περιπολούν ή θα σταθμεύουν σε αυτά τα σημεία και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Η εικόνα θα είναι η εξής: Αστυνομικοί με μάσκες και γάντια θα πλησιάζουν τους νέους και θα τους ζητούν να απομακρύνονται καθώς οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των εννέα ατόμων απαγορεύεται ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν παγκάκια, σκαλοπάτια ή χώροι όπου μπορεί να συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων θα μπαίνουν κορδέλες αποκλεισμού. Παράλληλα, αστυνομικοί θα ενημερώνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ να αποφεύγουν την πώληση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε νεαρά άτομα ενώ αν οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους δεν βρουν ανταπόκριση τότε θα γίνεται υποχρεωτική απομάκρυνση και φυσικά θα επιβάλλονται και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Οι οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είναι να μπει «λουκέτο» στις πλατείες, σε αθλητικούς χώρους, λόφους και παραλίες για να αποφευχθούν σκηνικά ακραίου συγχρωτισμού. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα σχέδιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Δείτε εικόνες από την πλατεία Βαρνάβα, όπου επικράτησε ένταση με πολίτες: