Συνελήφθη Έλληνας στην Αλβανία για κατασκοπεία!

Και άλλο πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ενός Έλληνα που έγινε γνωστή πριν από λίγο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας την Κυριακή συνελήφθη  στο Αεροδρόμιο των Τιράνων ο Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ελλάδας, Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης, επειδή βρέθηκε στις αποσκευές του συσκευή άγνωστης προέλευσης και χρήσης, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες πως χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι αλβανικές αρχές δέσμευσαν τα στοιχεία του Έλληνα, τα οποία τον καταγράφουν ως Ηρακλή Ιωάννη Δραγούνη, γεννηθέντα στις 21 Απριλίου 1965, πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα. 

Η ιστοσελίδα Balkanweb.com δημοσιεύει φωτογραφία της συσκευής και σημειώνει ότι μοιάζει με μια άλλη που βρέθηκε σε Ισραηλινό, πριν λίγο καιρό και ότι ο Έλληνας βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην Αστυνομία των Τιράνων για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Έλληνας, σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα, εξήγησε ότι βρίσκεται στην χώρα επειδή εργάζεται για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιείται στην Αλβανία. Σκοπός του ήταν να ελέγξει τις κεραίες ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας του. Σύμφωνα με τα αρχεία των αλβανικών αρχών, ο Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμα 10 φορές στο παρελθόν.

Η ίδια ιστοσελίδα σημειώνει ότι ο Ισραηλινός που συνελήφθη για παρόμοια συσκευή αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκρισή του. 

https://www.youtube.com/watch?v=mfa4ke3nYzE

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...