• Αρχική
  • Άρθρα
  • Drones, ελικόπτερα και ομάδες ΤΑΧΕΙΑΣ επέμβασης! Πρόβα για όλη την Ελλάδα;;; (vid)

Drones, ελικόπτερα και ομάδες ΤΑΧΕΙΑΣ επέμβασης! Πρόβα για όλη την Ελλάδα;;; (vid)

«Φρούριο» η Αθήνα για το Πολυτεχνείο...

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες και πτυσσόμενοι φραγμοί, θα χρησιμοποιηθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για το Πολυτεχνείο.

Υπάρχει μία βασική διαφορά, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, και έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό. Το σχέδιο βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, όλοι οι δρόμοι, εκτός από την Πατησίων στο κομμάτι του Πολυτεχνείου θα μείνουν ανοικτοί, πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν, επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων περιορισμού.

Ταυτόχρονα, ήδη από νωρίς το πρωί, ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Σε μία πρωτόγνωρη εικόνα, οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία και θα δίνουν Online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία. Μία πολύ καλή πρόβα, καθώς όλα αυτά αργότερα ίσως εφαρμόζονται καθημερινά σε γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας.