• Αρχική
  • Άρθρα
  • MIND CONTROL
  • «Χούντα» σε σχολεία: Ελέγχουν ακόμα και τις εκφράσεις των μαθητών – Δεν είναι πλέον ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Χούντα» σε σχολεία: Ελέγχουν ακόμα και τις εκφράσεις των μαθητών – Δεν είναι πλέον ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μετά την εκλογή του αντιπαγκοσμιοποιητή, Ντόναλντ Τραμπ, στις ΗΠΑ, στην Κίνα έχουν πληθήνει οι εφαρμογές προγραμμάτων σε σχέση με την παρακολούθηση αλλά και την χειραγώγηση των πολιτών, οι οποίες ενδέχεται να εφαρμοστούν και σε χώρες της Δύσης.

Σειρά παίρνουν τα σχολεία, καθώς η όποια εξουσία επιδιώκει τον έλεγχο και την συμμόρφωση στις υποδείξεις της από μικρή ηλικία.

Τα κινέζικα σχολεία λοιπόν εγκαθιστούν κάμερες αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση των μαθητών. Θα ελέγχεται ακόμα και η έκφραση του προσώπου τους ή η διάθεσή τους. Αλίμονο στους μαθητές που έστω σκέφτονται κατά της όποιας διδασκαλίας!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές γυμνασίου σε ένα κινεζικό σχολείο βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές γεγονός, αφού μέσα στην αίθουσα και γενικά σε όλο το κτίριο υπάρχουν έξυπνες κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου για να τους παρακολουθούν.

Το Hangzhou No. 11 Middle School έχει εγκαταστήσει ένα «έξυπνο σύστημα διαχείρισης συμπεριφοράς στην τάξη», το οποίο καταγράφει τις εκφάνσεις και τις κινήσεις των μαθητών, αναλύοντας τα δεδομένα για να βεβαιωθούν οι καθηγητές του σχολείου ότι οι μαθητές δίνουν την κατάλληλη προσοχή στα μαθήματα!!!

Πολύ καλά διαβάζετε!

Σε αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύεται ο τρόπος, με τον οποίο τα εργαλεία αναγνώρισης του προσώπου και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην Κίνα για μια σειρά καθηκόντων, από την επαλήθευση των πληρωμών και τον εντοπισμό των εγκληματιών μέχρι τον έλεγχο του κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας.

Η απόλυτη χούντα με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Γι’ αυτό πολλές φορές επαναλαμβάνουμε:

Είμαστε υπέρ της τεχνολογικής προόδου, αρκεί να χρησιμοποιείται από τα κατάλληλα άτομα και όχι εις βάρος των ελευθεριών των ανθρώπων.

Πλέον είναι γεγονός πως οι κάμερες είναι πανταχού παρούσες, αποτελώντας μέρος της καθημερινής ζωής στις περισσότερες μεγάλες κινεζικές πόλεις!

Επιπλέον, θεωρούνται το βασικό εργαλείο μιας σειράς τεχνολογιών επιτήρησης που έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την ιδιωτικότητα της προσωπικής ζωής των πολιτών που κατοικούν στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

«Το σύστημα συλλέγει τις εκφράσεις των μαθητών και τις πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους», αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος του σχολείου, Ζανγκ Γκουανκούν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Paper», το οποίο επικαλείται το texnologia.net.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:

Το σύστημα θα είναι σε θέση να καταλάβει εάν οι μαθητές διαβάζουν, ακούνε και είναι συγκεντρωμένοι στο μάθημα – ή δείχνουν πλήρη αδιαφορία. Μπορεί να ανιχνεύσει εκφράσεις όπως η ευτυχία, η απέχθεια, ο φόβος, ο θυμός και η αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι σπουδαστές θα ελέγχονται για την προσοχή τους στο μάθημα σε πραγματικό χρόνο, η οποία θα προβάλλεται στον δάσκαλό τους στην οθόνη.

Το σύστημα σχεδιάστηκε από την Hikvision Digital Technology, έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καμερών ασφαλείας στον κόσμο που αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία AI.

(…)

Ο εκπρόσωπος του σχολείου του Hangzhou δήλωσε ότι μετά από μια δοκιμή μήκους ενός μηνός, οι μαθητές είχαν αρχίσει να δέχονται την παρακολούθηση με ευχάριστο τρόπο και μάλιστα βελτίωσαν τη συμπεριφορά τους.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu