Απόλυτος έλεγχος!!! Ακόμα και για να μπεις σπίτι σου…

Οι Κινέζοι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιούν μια νέα εφαρμογή παρακολούθησης για να εισέλθουν στα σπίτια τους

Στη νέα κανονικότητα λοιπόν του Covid19 , ορισμένοι πολίτες πρέπει τώρα να σαρώσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης της κυβέρνησης πριν τους επιτραπεί να επανέλθουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με αναφορές, η ζωή δεν είναι πίσω σε αυτό που ήταν πριν από την πανδημία και στην πραγματικότητα έχει αλλάξει δραστικά.

«Πριν από την κρίση, ο πληθυσμός μπορούσε να κινείται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Τώρα, δεν θα μπορείτε να εισέλθετε στους περισσότερους μεγάλους δημόσιους χώρους, όπως ένας σταθμός, ένα αεροδρόμιο, ένα εμπορικό κέντρο ή οποιοδήποτε κυβερνητικό κτίριο, χωρίς να σαρώσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης στο τηλέφωνό σας που σας επιτρέπει την είσοδο με ένα πράσινο χαμόγελο. Οι περισσότερες οικιστικές ενώσεις απαιτούν επίσης να υπάρχει σάρωτης και στην είσοδο των κατοικιών. Έτσι, αφού φύγετε από το σπίτι σας, πρέπει να κάνετε να σας σκανάρουν για να επιστρέψετε. “

Πολλοί αναφέρουν επίσης ότι «η παρακολούθηση του πληθυσμού είναι τώρα απόλυτη », με σχεδόν όλες τις συναλλαγές να εκτελούνται είτε μέσω του WePay είτε του Alipay, το οποίο τις συνδέει με έναν κυβερνητικό αριθμό ταυτότητας.

Ισχυρίζονται επίσης ότι η ιδέα ότι οι μάσκες προσώπου ήταν συχνές στην Κίνα πριν το COVID-19 είναι μύθος και ότι στην πραγματικότητα ήταν «ένα σπάνιο θέαμα».

«Οι μάσκες είναι πλέον πανταχού παρούσες. Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει κοροναϊός στην Κίνα, αλλά πρέπει να φοράτε μάσκα σε αεροδρόμια, σταθμούς, εμπορικά κέντρα, μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, ταξί και όλα τα κυβερνητικά κτίρια. “

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης επαίνεσαν συνεχώς την Κίνα για τη δρακόντεια προσέγγισή της στο κλείδωμα και υποστήριξαν παρόμοια μέτρα για τη Δύση.

Για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας της Κίνας, το οποίο τιμωρεί τους ανθρώπους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση περιορίζοντας την ικανότητά τους να ασχολούνται με το εμπόριο, τα ταξίδια ακόμη και τη χρήση Διαδικτύου.