Σπέρνουν τον τρόμο λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία: ”Αν δεν κλείνει τμήμα με ένα κρούσμα, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά”(video)

Με τα σχολεία να επαναλειτουργούν σε λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα, ήδη ο κίνδυνος να ξανακλείσουν είναι ορατός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη, με το άνοιγμα των σχολείων οι αριθμοί της πανδημίας θα γίνουν χειρότεροι, αλλά και όταν έρθει ο χειμώνας.

Μάλιστα, κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να επαναξιολογήσει την απόφασή του για τα μέτρα στα σχολεία, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα στο τμήμα όλα τα παιδιά θα κολλήσουν.

«Αν δεν κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα, όλα τα παιδιά θα κολλήσουν! Να το ξανασκεφτεί το υπουργείο Παιδείας”. Πρόσθεσε δε ότι “οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Θα βοηθούσε φοβερά, το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Τα παιδιά χρειάζεται να φοράνε καλές μάσκες, όχι υφασμάτινες. “Ειδικές πάνινες και μίας χρήσης» πρόσθεσε επίσης.

Από την πλευρά της, η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία, σε περίπτωση που υπάρξει μετάδοση του κορονοϊού.

«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε» υπογράμμισε στον ίδιο σταθμό.

Δείτε όσα είπε:

Τα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν για μαθητές και καθηγητές.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τα σχολεία πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και με αντισηπτικά, με τον αερισμό και τον καθαρισμό των αιθουσών να είναι τακτικός.

Ως προς τους καθηγητές, εκείνοι οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζόμενου.

Επισημαίνεται πως τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με την τιμή να έχει οριστεί στα 10 ευρώ για καθένα. Αναφορικά με τους μαθητές, όσοι είναι άνω των 12 ετών, θα μπορούν να προσέρχονται στις αίθουσες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με τους μαθητές κάτω των 12 ετών ισχύει η πρόβλεψη περί βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

(Από: sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί