Σοβαρή…«αντίσταση»! Με…πιστοποιητικά νόσησης και γιόγκα οι διαμαρτυρίες κατά των κορωνομέτρων στην Ολλανδία

Μουσεία και αίθουσες συναυλιών στην Ολλανδία άνοιξαν για λίγο τις πόρτες τους σήμερα,

Τετάρτη (19/1) για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, προσφέροντας μαθήματα γιόγκα μπροστά από πίνακες διάσημων ζωγράφων ή ένα κούρεμα υπό τους ήχους μιας συμφωνικής ορχήστρας.

Οι αρχές στην Ολλανδία χαλάρωσαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο το lockdown που είχαν επιβάλει πριν ένα μήνα και επέτρεψαν σε γυμναστήρια, κομμωτήρια και καταστήματα να επαναλειτουργήσουν. Όμως οι πολιτιστικοί χώρα παραμένουν κλειστοί έως τις 25 Ιανουαρίου τουλάχιστον.

«Απλώς δεν κατανοώ για ποιο λόγο τα μέτρα είναι τόσο αυστηρά, εμποδίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις», δήλωσε η Αλεξάντρα Γκέρνι, life coach η οποία δέχθηκε την πρόταση να φτιάξει τα μαλλιά της στη σκηνή υπό τους ήχους της Concertgebouw Orchestra. «Αν κοιτάξει κανείς την υπόλοιπη Ευρώπη, αναρωτιέμαι: γιατί είμαστε τόσο προσεκτικοί; Απλώς δεν το κατανοώ. Η ζημιά που προκαλείται με το κλείσιμο είναι πολύ μεγαλύτερη. Με θυμώνει πολύ και αυτό δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε.

Με μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικά εμβολιασμού η είσοδος στις διαμαρτυρίες

Η Γκέρνι ήταν μεταξύ των 50 επισκεπτών για την εκδήλωση κουρέματος «Kapsalon Concertgebouw», η οποία πραγματοποιήθηκε παραβιάζοντας την απαγόρευση διεξαγωγής συναυλιών μπροστά σε κοινό. Οι επισκέπτες φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις, ενώ στην είσοδο επιδείκνυαν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της covid-19, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διάσημα μουσεία σε ολόκληρη την Ολλανδία, από το μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ ως το Frans Hals στο Χάαρλεμ, άνοιξαν τις πόρτες τους κινδυνεύοντας να τους επιβληθεί πρόστιμο. Μεταξύ άλλων προσέφεραν στους επισκέπτες μαθήματα τάι- τσι και υπηρεσίες καλλωπισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί