Κύπριος γιατρός: απάτη ο κορωνοϊός (ΒΙΝΤΕΟ)

Πληθαίνουν οι επικριτικές επιστημονικές φωνές ανά τον κόσμο αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ένας εξ αυτών που θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα με αφορμή τον παγκόσμιο πανικό για τον κορωνοϊό είναι ο Ιατροδικαστικής και Μικροβιολόγος, Μάριος Ματσάκης.

Ο ίδιος μιλώντας σε κυπριακό κανάλι τόνισε πως τα στατιστικά στοιχεία για τον Covid-19 είναι παρόμοια με την εποχική γρίπη, αναφερόμενος στο εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας του νέου κορωνοϊού.

«Πέρυσι στην Κύπρο είχαμε 18 θανάτους από την εποχική γρίπη. Έγινε όλη αυτή η φασαρία πέρυσι ή κάθε χρόνο που έχουμε θανάτους από την εποχική γρίπη;

Για να καταλάβετε, φέτος στις ΗΠΑ έχουμε πάνω από 20εκ. ασθενούντες από την εποχική γρίπη και πάνω από 20.000 θανάτους. Και τι έγινε; Έγινε μήπως υστερία ή φρενίτιδα;

Τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα σε όλο τον κόσμο είναι συντριπτικά περισσότεροι από όσους είναι εμβολιασμένοι (για την εποχική γρίπη). Τον χρόνο πεθαίνουν πάνω από 500.000 άνθρωποι μόνο από την εποχική γρίπη! Ακούσατε να υπάρχει πανικός; Να κλείνουν σχολεία ή να θέτουν σε καραντίνα άτομα;»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μη εφεύρεση εμβολίου για τον κορωνοϊό (σε αντίθεση πάντα με ό,τι ισχύει για την εποχική γρίπη), ο κ.Ματσάκης απάντησε:

«Μα και για την εποχική γρίπη δεν είχαμε μέχρι πρόσφατα εμβόλιο. Τα θυμάστε. Έγινε αυτή η φρενίτιδα; Ευθύνη φέρει ο ΠΟΥ, ο οποίος έχει και πολιτικές προεκτάσεις και επηρεάζεται από αυτές!»

Ο ίδιος απάντησε θετικά σε ερώτημα σύμφωνα με το οποίο οι αποφάσεις-συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατευθύνονται από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα με σκοπό την στοχευμένη πρόκληση οικονομικής ζημιάς:

«Μάλιστα! Αυτό ακριβώς λέω. Εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτά που λέει ο ΠΟΥ είναι πάντοτε σωστά. Ούτε έχω εμπιστοσύνη στις οδηγίες για την υγεία που βγάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτή τη στιγμή έχουμε φύγει από το μέτρο στις αποφάσεις μας. Δεν είναι νέο ότι ένας που είναι ευάλωτος λόγω άλλων νοσημάτων μπορεί να πεθαίνει από μία πνευμονία. Είναι εκατομμύρια κάθε χρόνια τα άτομα που πεθαίνουν από πνευμονία, επειδή ακριβώς είναι ευάλωτοι.

Και ερχόμαστε σε αυτόν τον ιό φέτος που δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για μένα είναι μία απλή γρίπη και έχουν δημιουργήσει τον πανικό οι αρμόδιες αρχές και κυβερνήσεις»

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί