Οι αρχές είχαν δώσει χρονικό περιθώριο στους ένστολους έως τις 2 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, με χιλιάδες αξιωματικούς να αρνούνται ή να αιτούνται να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικότητα.
Έτσι, χθες η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Αν Στέφανεκ, ανακοίνωσε την απόλυση των πρώτων 27 αεροπόρων για λόγους που αφορούν το εμβόλιο.
Τόνισε, μάλιστα, ότι και τα 27 άτομα ήταν νεοσύλλεκτοι που είχαν ενταχθεί πρόσφατα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως ανέφερε, κανένας από τους 27 αεροπόρους δεν ζήτησε εξαίρεση για ιατρικούς, διοικητικούς ή θρησκευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την υπηρεσία για ανυπακοή.
Αξιωματούχοι από άλλες υπηρεσίες, πάντως, δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής μόνο η Πολεμική Αεροπορία έχει προχωρήσει τόσο μακριά στη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και είναι η μοναδική που έχει απολύσει άτομα λόγω άρνησης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 1.000 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ενώ περισσότερα από 4.700 άτομα ζητούν εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως, πάνω από το 97% της των ενεργών μελών της υπηρεσίας είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, παρόλο που η Πολεμική Αεροπορία δεν αποκαλύπτει τη μορφή της απόλυσης που υφίσταται σε κάθε στέλεχος, η νομοθεσία που έχει επεξεργαστεί το Κογκρέσο δεν επιτρέπει την απόδοση τιμών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της αποστράτευσης.
(sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με νέα επίθεση σε νατοϊκούς συμμάχους, ο Τραμπ απειλεί με αμερικανική αποδέσμευση από τα Στενά του Ορμούζ
- Χρυσοχοΐδης: «Μηδενική ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους»
- ΗΠΑ και Ισραήλ έπληξαν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αερίου στο Ιράν, vid
- Νέα θέαση «μετεωρίτη» έγινε viral στις ΗΠΑ, vid
- Σουηδός πολίτης εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν
- Ιεροσόλυμα: Ανησυχία για αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά πριν τη Λαμπρή
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη









