ΣΚΟΤΟΣ! Οι ΗΠΑ του Τζ. Μπάιντεν «σβήνουν» την ιστορία τους – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κόσμος επιλέγει να ξεχάσει!

Οι τοπικές αρχές στο Richmond της Βιρτζίνια αφαιρούν το τεράστιο άγαλμα του Στρατηγού Robert E. Lee που ηγήθηκε των δυνάμεων της Συνομοσπονδίας κατά τον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια αποφάσισε ότι η Πολιτεία μπορεί να αφαιρέσει το άγαλμα που απεικονίζει τον Στρατηγό πάνω στο άλογό του (“traveller” το ονόμαζε), από τη λεωφόρο Monument στην πόλη, ένα από τα πλέον μεγαλεπήβολα στη χώρα.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ήρθε μετά από δύο αγωγές που κατατέθηκαν από άτομα που προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάρριψη του αγάλματος.

Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη Πολιτεία έχουν αφαιρεθεί πρόσφατα (Δείτε ΕΔΩ) και άλλα ιστορικά μνημεία που θεωρήθηκαν…«ρατσιστικά».

Μέχρι σήμερα, από το 2020, 168 αγάλματα, μνημεία και σύμβολα από ηγέτες ή προσωπικότητες της Συνομοσπονδίας των Πολιτειών Αμερικής αφαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν από δημόσια σημεία.

Ας ελπίσουμε πως ανάλογες εικόνες δεν θα τις δούμε στην Ελλάδα της…αριστεράς και της προόδου, που ήδη οι «γνωστοί-άγνωστοι» βανδαλίζουν μνημεία σπουδαίων προσωπικοτήτων (π.χ. Κολοκοτρώνης).

Δείτε τις εργασίες αποκαθήλωσης του Αμερικανού Στρατηγού-σύμβολο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί