Σκωτία: Η κυβέρνηση πρότεινε την αποποινικοποίηση της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας έκανε πρόταση για αποποινικοποίηση της κατοχής όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα βοηθούσε να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από χρήση ναρκωτικών που κατέχει στην Ευρώπη.


Η κυβέρνηση στο Εδιμβούργο είπε ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν από τη βρετανική κυβέρνηση στο Λονδίνο, η οποία, αποφασίζει για θέματα όπως κανονιστικά πλαίσια γύρω από τη χρήση ναρκωτικών.

Θυμηθείτε οπωσδήποτε εδώ τι έχει προηγηθεί: “ΣΟΚ! Ο ΟΗΕ ζητά την παγκόσμια αποποινικοποίηση των ναρκωτικών… επειγόντως!!!”

Τι υποστηρίζουν ότι θα γίνει με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών για προσωπική χρήση

Η σκωτσέζικη κυβέρνηση τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει σε άτομα που έχουν προβληματική σχέση με ναρκωτικές ουσίες, να λαμβάνουν θεραπεία και να έχουν στήριξη αντί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, και να δίνονται σε όσους αναρρώνουν καλύτερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

«Αν και γνωρίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα πυροδοτήσουν αντιπαράθεση, αυτές είναι σύμφωνες με την προσέγγισή μας για τη δημόσια υγεία και θα προωθήσουν την εθνική μας αποστολή να βελτιώσουμε και να σώσουμε ζωές», δήλωσε η υπουργός της Σκωτίας, αρμόδια για την πολιτική σε σχέση με τα ναρκωτικά, η Έλενα Γουίθαμ.

«Εργαζόμαστε σκληρά στο πλαίσιο των εξουσιών που έχουμε για να μειώσουμε τους θανάτους από τη χρήση ναρκωτικών, και ενώ πρέπει να κάνουμε περισσότερα, η προσέγγισή μας απλώς έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία του Ουέστμινστερ μέσα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε», συμπλήρωσε.

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξουμε τη σκληρή μας στάση απέναντι στα ναρκωτικά».

Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, το οποίο επιθυμεί να γίνει η Σκωτία μια ανεξάρτητη χώρα, έχει επίσης συγκρουστεί με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με έναν προτεινόμενο νόμο μεταρρύθμισης για την αναγνώριση φύλου.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί