Σκάνδαλο για τα βιο-όπλα! Πόσες κυβερνήσεις στην Δύση συνεργάζονται με την Κίνα; ΒΙΝΤΕΟ

«Βόμβα» στον Καναδά του Τριντό

Έγγραφα που κυκλοφόρησαν αποκάλυψαν τον λόγο πίσω από την ύποπτη απόλυση κορυφαίου ερευνητή παθογόνων του Καναδά το 2019, καθώς αποκάλυψαν ότι ο κυβερνητικός επιστήμονας είχε στενούς δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Πλέον ΜΜΕ βροντοφώναζουν το ερώτημα σε Αμερική και Ευρώπη: «Πόσες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με Κινέζους στρατιωτικούς επιστήμονες στην έρευνα για τα βιοόπλα;»!

Η Toronto Sun ανέφερε : «Γνωρίζουμε τώρα γιατί ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό πάλεψε τόσο σκληρά για να κρατήσει μυστικά τα έγγραφα που αποκάλυπταν ότι οι επιστήμονες Xiangguo Qiu και ο σύζυγός της, Keding Cheng, απολύθηκαν από το βιοεργαστήριο υψηλότερης ασφάλειας του Καναδά λόγω των άγνωστων σχέσεών τους με υπηρεσίες του People’s. Δημοκρατία της Κίνας».

Η Καναδική Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας είπε η Qiu, «ανέπτυξε βαθιές, συνεργατικές σχέσεις με μια ποικιλία ιδρυμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και έχει σκόπιμα μεταφέρει επιστημονικές γνώσεις και υλικά στην Κίνα για να ωφελήσει τη ΛΔΚ και την ίδια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες προς τα συμφέροντα του Καναδά».

Το άρθρο της Sun περιέγραψε τις προσπάθειες του διεθνιστή πρωθυπουργού για να κρύψει τα έγγραφα που αποκάλυπταν τις κινεζικές διασυνδέσεις.

Αφού μια επιτροπή όλων των κομμάτων εξέτασε τελικά τα έγγραφα, διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν και δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η ομάδα είπε επίσης ότι ο Τριντό προσπάθησε να εμποδίσει την δημοσιοποίηση των αρχείων από αμηχανία, όχι λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Ο Καναδός βουλευτής και υποψήφιος πρωθυπουργός, Pierre Poilievre, εκφώνησε μια ομιλία όπου επέκρινε τον διεφθαρμένο, όπως τον αποκαλούν, πρωθυπουργό Τριντό και τον κατηγόρησε ότι απέκρυψε μια «μαζική παραβίαση ασφαλείας» στο «πιο ευαίσθητο εργαστήριο» του Καναδά.

«Ο επικεφαλής των παθογόνων παραγόντων της κυβέρνησης Τριντό συνεργαζόταν με μέλη του Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Πεκίνου, που είναι υπεύθυνοι για τα βιολογικά όπλα και τη βιοτρομοκρατία», είπε.

Δείτε βίντεο από το καναδικό κοινοβούλιο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί