Σημείο αναγνώρισης: Ο κορωνοϊός ανοίγει τον δρόμο στο «χάραγμα»

Απαντήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό έδωσε την Τετάρτη ο παγκοσμιοποιητής Bill Gates.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις, θα αποφασιστεί, να μείνουν ανοιχτές, ο Gates απάντησε:

«Δύσκολη ερώτηση. Με κάθε βεβαιότητα, αυτές που οφείλουν να μείνουν ανοιχτές είναι εκείνες των τροφίμων και της Υγείας.

Αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε νερό να πίνουμε, ενέργεια καθώς και πρόσβαση στο ιντερνέτ. Επιπλέον πρέπει να διατηρηθεί η παραγωγή για ζωτικής σημασίας υλικά.

Σίγουρα χρειαζόμαστε νερό πόσιμο, παροχή ενέργειας και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αλυσίδα παραγωγής για κρίσιμα υλικά πρέπει να διατηρηθεί. Πολλές είναι οι χώρες που ακόμη εξετάζουν τι πρέπει να μείνει ανοικτό και τι όχι. Τα κράτη ακόμα σκέφτονται τι πρέπει να μείνει ανοιχτό και τι όχι.

Εν τέλει θα πρέπει να έχουμε ψηφιακά πιστοποιητικά, προκειμένου να δείξουμε ποιος έχει αναρρώσει από τον ιό, ποιος έχει εξετασθεί πρόσφατα και όταν έχουμε το εμβόλιο, ποιος το έχει κάνει».

Τι ακριβώς θα είναι αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό; Θα το έχουμε στο κινητό μας; Θα το κουβαλάμε πάνω μας; Θα είναι «χαραγμένο» κάπου;

Η τεχνολογία όλα τα μπορεί και από ό,τι φαίνεται μετά την κρίση του κορονωϊού θα «δώσει» πολλές «λύσεις», όπως είχαν δοθεί μετά την πανούκλα (διαφωτισμός, τεχνολογική πρόοδος).

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης:

Δίνουν:

  • Το μικροτσίπ/βιοτσίπ/τατουάζ, το οποίο είναι σε θέση να αποτελέσει μέσο ψηφιακών συναλλαγών αλλά και σημείο αναγνώρισης του πολίτη από το παγκόσμιο Κράτος.
  • Τα εμφυτεύματα που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων.
  • Την δικτύωση του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο σε στυλ Μάτριξ με δυνατότητες ακόμα και συμμετοχής σε μία εικονική πραγματικότητα, σε ένα ιντερνέτ σκέψεων, όπως το ονομάζει το RT, ίσως μάλιστα σε έναν… δικό του κόσμο.

Όποιοι πολίτες δεχθούν όλα αυτά, τότε θα περνάνε καλά σε μία παγκόσμια φουτουριστική κοινωνία.

Ήδη , λοιπόν ακούσαμε τον όρο «ψηφιακό πιστοποιητικό» με αφορμή τον κορωνοϊό. Θα γνωρίζουν ποιος έχει κάνει το εμβόλιο και ποιος όχι. Αργότερα ενδεχόμενα γνωρίζουν ποιος είναι δικός τους και ποιος όχι!

ΦΩΤΟ Unsplash

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί